Connect with us

Finans & Ekonomi

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE MODEL ANLAŞMA…

“İhtiyaçlar doğrultusunda ulusal ve uluslararası platformlarda projeler geliştirilmesi” ve “öğrencilerin gelişimi için endüstriyel faaliyetlerde bulunulması” gibi birçok planı kapsayan” anlaşma çerçevesinde; Ülker’in Çikolata, Unlu Mamuller ve Sakız Şekerleme Ar-Ge Merkezleri ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Gıda Mühendisliği ve ilgili diğer bölümleri ortak projeler yürütecek. İş birliği süreci, Ar-Ge kültürünü yaygınlaştırmaya dönük organizasyon ve etkinliklerle desteklenecek.

 

Ülker ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Gıda Mühendisliği Bölümü arasında “gıda alanındaki Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandırılması amacıyla” iş birliği anlaşması imzalandı.

İMZALAR DAVUTPAŞA KAMPÜSÜNDE ATILDI…
YTÜ Davutpaşa kampüsündeki imza törenine, YTÜ Ar-Ge’den sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bestami Özkaya, Ülker Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ali Sertakan ve YTÜ Kimya-Metalürji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Sağdıç’ın yanı sıra, Kimya Metalürji Fakültesi dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve Gıda Mühendisliği öğretim üyeleri katıldı.

Ülker ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Gıda Mühendisliği Bölümü arasındaki Ar-Ge iş birliği anlaşması üniversitenin Davutpaşa’daki kampüsünde imzalandı.  

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ MODELİNE ÖRNEK…
Ar-Ge çalışmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescilli bünyesindeki üç farklı Ar-Ge Merkezi’nde yürüten Ülker’in, Yıldız Teknik Üniversitesi birimleriyle yaptığı anlaşma, ‘üniversite-sanayi iş birliği’ modeline örnek gösteriliyor.

ORGANİZASYON VE ETKİNLİKLERLE DESTEKLENECEK
“İhtiyaçlar doğrultusunda ulusal ve uluslararası platformlarda projeler geliştirilmesi” ve “öğrencilerin gelişimi için endüstriyel faaliyetlerde bulunulması” gibi birçok planı kapsayan” anlaşma çerçevesinde; Ülker çatısı altındaki Çikolata, Unlu Mamuller ve Sakız Şekerleme Ar-Ge Merkezleri, YTÜ Gıda Mühendisliği ve üniversitedeki ilgili diğer bölümlerle ortak projeler yürütecek. İş birliği süreci, Ar-Ge kültürünü yaygınlaştırmaya dönük organizasyon ve etkinliklerle desteklenecek.

(Soldan sağa) YTÜ Kimya-Metalürji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Sağdıç, Ülker Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ali Sertakan ve YTÜ Ar-Ge’den sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bestami Özkaya

“ORTAK AR-GE PROJELERİ GELİŞTİRİLECEK”
Ülker Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ali Sertakan, “Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına önemli katkı sağlayacağına, Ülker’e güç katacağına ve gıda sektörünün geleceğine yön vereceğine” inandığını ifade ettiği anlaşmaya ilişkin şunları söyledi: “Bu anlaşma sayesinde Çikolata, Unlu Mamuller ve Sakız Şekerleme Ar-Ge Merkezlerimiz; Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve ilgili diğer bölümler ile ihtiyaç duyulan alanlarda bilimsel danışmanlık desteğinin yanı sıra ulusal ve uluslararası platformlarda yürütülecek ortak Ar-Ge projeleri geliştirme imkânı da bulacak.

Bugünkü iş birliğimizin en önemli satır başlarından biri de İK alanında olacak. Bu anlaşmamız öğrencilere akademisyen danışmanlığı, projelerinde mühendis uzmanlığı desteği, staj ve yarı zamanlı iş imkânı gibi birçok fırsatı da içinde barındırıyor.”

“YTÜ, AR-GE ÜNİVERSİTESİ PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKİYOR”
“Yıldız Teknik Üniversitesi’nin son yıllarda stratejik planlarında Ar-Ge’yi ön plana çıkardığını” ve “yayın, proje ve girişimcilik çalışmalarıyla bir Ar-Ge üniversitesi performansı ortaya koyarak ulusal ve uluslararası listelerin başlarında yer aldığını” söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bestami Özkaya “Bu anlayış ile ulusal ve uluslararası ölçekte birçok başarılı projeye imza atan Yıldız Teknik Üniversitesi, Ülker firmasıyla yapılan Ar-Ge anlaşmasıyla da sanayi-üniversite iş birliğine bir yenisini ekliyor. Anlaşmanın tüm taraflar için güzel çıktılar getirmesini ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“GIDA AR-GE’SİNDE DÜNYADA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİBİZ”
YTÜ Kimya-Metalürji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Sağdıç ise şöyle konuştu: “Üniversitemiz ve sanayi iş birliği çerçevesinde, Ülker ile önemli bir Ar-Ge iş birliği sözleşmesi imzaladık. Üniversitemiz YÖK’ün Ar-Ge üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer alıyor ve Ar-Ge’ye büyük bir önem veriyor. Özellikle Gıda Mühendisliği bölümümüz Ar-Ge konusunda dünya sıralamasında da önemli bir yere sahip. Artık üniversitemizde araştırma faaliyetlerinin ticarileşmesiyle katma değer oluşturması ve sonuçlanması gerektiği fikrindeyiz. Bu bağlamda bütün araştırma faaliyetlerimizi bu yönde hedefliyoruz. Her iki tarafa da değer katacak bu anlaşmayı imzalayan Ülker firması yöneticilerine teşekkür ediyor ve bu anlaşmanın üniversitemiz için önemli açılımlar sağlayacağını düşünüyorum.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir