Connect with us

Finans & Ekonomi

“TÜRKİYE’NİN PAYINI YÜZDE 4’TEN 10’A ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

“2021 yılında dünya genelinde gelinlik, takım elbise ve abiye giyim sektöründe 145 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiğine” işaret eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, 16’ncı IF Wedding Fashion-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’ndaki alım heyeti organizasyonunda Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, Birleşik Krallık, İspanya, İsveç, İtalya, Makedonya ve Yunanistan’dan 51 yabancı alıcı ile 18 firma arasında yaklaşık 200 görüşme yapıldığını açıkladı. Sertbaş, “Yeni ticari bağlantılarla Türkiye’nin, gelinlik, takım elbise ve abiye sektörlerinde dünya pazarından aldığı yüzde 4’ten yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Türk gelinlik ve abiye giyim üreticileri ile ihracatçıları, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin, 22-25 Kasım 2022 tarihli 16’ncı IF Wedding Fashion-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’yla eş zamanlı düzenlediği “alım heyeti organizasyonunda” ürünlerini 10 Avrupa ülkesinden gelen yabancı alıcılara doğrudan tanıtma ve fiyat teklif etme fırsatına erişti.

16’ncı IF Wedding Fashion-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’ndaki alım heyeti organizasyonunda Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, Birleşik Krallık, İspanya, İsveç, İtalya, Makedonya ve Yunanistan’dan 51 yabancı alıcı ile 18 firma arasında yaklaşık 200 iş görüşme yapıldı.

“51 YABANCI ALICIYLA 200 İŞ GÖRÜŞMESİ YAPILDI”
“IF Wedding Fashion’ın “dünyanın birçok noktasından 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan sektöründe marka bir fuar haline geldiğini” ve “Türkiye’nin gelinlik üretiminin yüzde 70’nin İzmir’de gerçekleştiğini” ifade eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, bu seneki alım heyeti hakkında şu bilgileri aktardı: “Avrupa ve Orta Doğu olmak üzere dünya geneline ihracat yapıyoruz. Bu sene Birliğimiz, Ticaret Bakanlığı kanalıyla fuar ile eş zamanlı olarak üç gün boyunca gelinlik, damatlık, abiye, çocuk abiye ve aksesuar sektörlerini kapsayan alım heyeti organize etti. Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, Birleşik Krallık, İspanya, İsveç, İtalya, Makedonya ve Yunanistan’dan 51 yabancı alıcıyla 18 firmamız yaklaşık 200 görüşme yaptı.”

Burak Sertbaş- Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı 

“SADECE ALMANYA’NIN İTHALATI 13,6 MİLYAR DOLAR”
Türk konfeksiyon sektörünün 2022 Ocak-Ekim döneminde 2021’in aynı bölümüne kıyasla yüzde 7 artışla 17,8 milyar dolarlık ihracata imza attığını açıklayan Sertbaş şunları söyledi: “2021 yılı dünya genelinde gelinlik, takım elbise ve abiye giyim sektöründe 145 milyar dolarlık ithalat gerçekleşti. Alım heyetimize katılan hedef ülkelerden Almanya 2021 yılında ilgili sektörlerde 13,6 milyar dolar ithalatıyla ABD’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Alım heyetinin diğer bir önemli ülkesi Fransa ise 2021 yılında 7,6 milyar dolarlık ithalatıyla üçüncü sırada. Birleşik Krallık’ın 2021 yılında ithalat tutarı 6,9 milyar dolar, İtalya’nın ise 4,8 milyar dolar. Biz yeni ticari bağlantılarla Türkiye’nin, gelinlik, takım elbise ve abiye sektörlerinde dünya pazarından aldığı payı yüzde 4’ten yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyoruz.”

IF Wedding Fashion 2022 fuarı süresince Gelinlik Tasarım Yarışması, defileler, atölye çalışmaları ve söyleşiler yapıldı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir