Connect with us

Finans & Ekonomi

RÜZGÂR TÜRBİNLERİ ROBOTİK BAKIM SAYESİNDE HIZ KESMİYOR…

Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın “türbinlerin kanat bakım ve incelemelerinde kullanılan robotik teknolojiler ve uzmanlaşmış ekiplerin çalışmalarıyla sürecin yüzde 75 oranında kısaldığını” ifade ediyor.

Bakım ve onarım çalışmaları esnasında yerden 100 metreyi aşabilen yükseklikteki türbinlerin durdurulması, rüzgâr enerjisinden elektrik üretimini kesintiye uğratıyor. Robot teknolojileri, kanat inceleme sürelerini en aza indirerek rüzgâr enerjisi sektörüne dinamiklik sağlıyor. Normal şartlarda 1 günü aşabilen türbin kanat inceleme süresi, otonom uçuş sistemiyle yönetilen drone’lar sayesinde 1-2 saate kadar iniyor.

Ali Aydın-Ülke Enerji Genel Müdürü

ARTIK ROBOTİK TEKNOLOJİLER DEVREDE
Fosil yakıtlardan kurtulmada kritik rol oynayan rüzgâr enerjisi santrallerinde emek yoğun işlerin artık robot teknolojileri tarafından görüldüğünü belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın “türbinlerin kanat bakım ve incelemelerinde kullanılan teknolojiler ve uzmanlaşmış ekiplerin çalışmalarıyla sürecin yüzde 75 oranında kısaldığını” ifade ediyor.

OTONOM YAZILIMA SAHİP DRONE’LAR
Ülke Enerji’nin yurt içi ve yurt dışındaki rüzgâr enerjisi santrallerine geniş yelpazede servis hizmetleri sunduğunu kaydeden Ali Aydın, elektrik üretimini doğrudan etkileyen kanat yapılarındaki kondisyonun büyük önem taşıdığının altını çiziyor. Aydın, mobil bakım atölyeleri ve otonom yazılıma sahip drone teknolojilerinin öne çıktığını vurguluyor.

 

Robot teknolojileri, kanat inceleme sürelerini en aza indirerek rüzgâr enerjisi sektörüne dinamiklik sağlıyor. Normal şartlarda 1 günü aşabilen türbin kanat inceleme süresi, otonom uçuş sistemiyle yönetilen drone’lar sayesinde 1-2 saate kadar iniyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir