
24 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşecek Yaratıcı Endüstriler Uluslararası Politika Forumu’nda, endüstrinin önde gelen profesyonelleri farklı konu başlıklarındaki dört oturumda “yaratıcı endüstrilerin karşı karşıya bulunduğu önemli sorunları ve bunlara çözüm oluşturabilecek sürdürülebilir politikaları” anlatacak. Forum, British Council Türkiye Youtube hesabından canlı yayınlanacak.
ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Fransa, Gürcistan, Hindistan, İsviçre, Kenya, Kırgızistan, Güney Afrika, Mısır, Özbekistan, Sırbistan, Türkiye ve Ukrayna’dan sektör profesyonelleri 24 Kasım 2022 tarihinde İstanbul’da yapılacak Yaratıcı Endüstriler Uluslararası Politika Forumu’nda bir araya gelecek. British Council ile Politika ve Kanıt Merkezi (PEC) iş birliğiyle düzenlenen forum, Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşecek. Katılımın ücretsiz olduğu forumda, 17 ülkeden sektör profesyonelleri, farklı konu başlıklarındaki dört oturumda “yaratıcı endüstrilerin karşı karşıya bulunduğu önemli sorunlar ve bunlara çözüm oluşturabilecek sürdürülebilir politikalar” üzerine görüşlerini açıklayacak.

Forumun ilk konuşmasında, Yaratıcı Endüstriler Politika ve Kanıt Merkezi Uluslararası Konseyi’nin ‘Kültür Sektörü ve Yaratıcı Endüstriler için Küresel Gündem’ (2021) adlı raporunda sıralanan ve “yaratıcı ekonomi alanında kapasite geliştirmeden veri toplamaya, kayıt dışı ekonominin önceliklendirilmesinden etki yatırımına kadar birçok farklı alanı kapsayan” 11 eylem detaylarıyla anlatılacak.
YARATICILIK, GİRİŞİMCİLİK VE KAYIT DIŞI EKONOMİ…
‘Yaratıcı Beceriler, Girişimcilik ve Kayıt Dışı Ekonomilerin Tanımlanmasına Yönelik Çağrı’ başlıklı ilk oturumda; Birleşik Krallık, Brezilya, Güney Afrika, Mısır, Hindistan ve Kırgızistan’dan 6 uzman “yaratıcılık, girişimcilik ve kayıt dışı ekonomi alanındaki zorluklar ve bu zorlukları aşma yolundaki inisiyatifleri” irdeleyecek. Kültür sektörü ve yaratıcı endüstriler alanında Ar-Ge, etki yatırımı ve yerel/uluslararası iş birlikleri alanlarında fırsat ve engellere odaklanılacak olan ikinci oturumda; PEC Uluslararası Konsey üyeleri, bu alandaki tecrübelerini, önerilerini ve öne çıkan örnekleri aktaracak.
KÜLTÜR SEKTÖRÜ VE YARATICI ENDÜSTRİLER…
Forumun son iki oturumunda; Türkiye, Gürcistan, Sırbistan, Özbekistan ve Ukrayna’dan 5 uzman “kültür sektörü ve yaratıcı endüstriler alanındaki tecrübe ve çalışmalar” hakkında bilgiler sunacak. Konuşmacılar, “yaratıcı endüstrinin farklı alanlarında hayata geçirdikleri iyi örnekleri, karşılaştıkları zorlukları ve geliştirdikleri çözüm örneklerini” dile getirecek.
YARATICI BÖLGELER, YARATICI EKONOMİLER…
Forumun sonunda PEC Uluslararası Konsey Başkanı John Newbigin, ‘Yaratıcı Bölgeler, Yaratıcı Ekonomiler’ başlıklı konuşmasında “yaratıcı endüstrilerin, şehirlerin ve ülkelerin gelecek vizyonundaki yerine ve önemine” dikkat çekecek.
Her oturumun bitiminde soru-cevap bölümü olacak. Konuşmalar Türkçe ve İngilizce ile Türkçe işaret diline anında tercüme edilecek.
MOLALARDA MÜZİK KEYFİ…
Forumda ayrıca Beril Sarıaltun ve Ezgi Karadayı, Beats by Girlz Türkiye müzik performansıyla katılımcılara keyifli dakikalar yaşatacak.
DETAYLI BİLGİLER…
Detaylı bilgiler https://www.britishcouncil.org.tr/programmes/arts/creative-economy/international-policy-forum-creative-industries adresinde.
Forum, British Council Türkiye Youtube hesabından canlı yayınlanacak.