Connect with us

Finans & Ekonomi

FORD OTOSAN, YÜZDE 100 ELEKTRİKLİ KAMYONUNU ALMANYA’DA TANITTI

Ford Otosan’ın global markası Ford Trucks’ın tümüyle Türkiye’de geliştirdiği ve ürettiği yüzde 100 elektrikli kamyon, Hannover’deki fuarda (IAA) dünya kamuoyuna tanıtıldı. Ford Otosan böylelikle, “hafif ve orta ticarinin ardından ağır ticaride de yeni nesil elektrikli araç geliştiren ve üreten” dünyanın sayılı otomotiv markaları arasına adını yazdırdı.

 

Ford Otosan, Ford E-Transit ve E-Transit Custom’ın ardından, Türkiye’nin elektrik dönüşümünde yeni bir kırılma noktası niteliğindeki yüzde 100 elektrikli kamyonunu Almanya’nın Hannover şehrinde gerçekleşen Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) tanıttı. Söz konusu kamyon, tasarımından test süreçlerine kadar tümüyle Türkiye’de geliştirildi ve üretildi.

YÜZDE 100 SIFIR EMİSYON HEDEFİ…
Ford Otosan’ın global markası Ford Trucks, 2030 yılına kadar Avrupa’daki sattığı araçların yüzde 50’sinin, 2040’a kadar ise satışa sunduğu tüm araçların sıfır emisyonlu olmasını hedefliyor.

ELEKTRİKTE DÜNYANIN SAYILI MARKALARINDAN BİRİ
Avrupa’nın ticari araç üretim lideri Ford Otosan’ın, PHEV (Plug-in Hibrit) ticari araçların imalatıyla başlayan elektriklenme serüveni, Avrupa’nın en güçlü tam elektrikli ticari aracı E-Transit’in 2022 yılında hattan inmesiyle devam etti. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan E-Transit Custom ise önümüzdeki yıl Kocaeli’nde üretilmeye başlanacak. Ford Otosan, hafif ve orta ticarinin ardından “ağır ticaride de yeni nesil elektrikli araç geliştiren ve üreten” dünyanın sayılı otomotiv markaları arasına adını yazdırdı.

(Soldan sağa) Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan

“YİNE BİR İLKİ BAŞARMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Türk otomotiv sektörünün teknolojik dönüşümünde öncü rol oynadıklarını ifade eden Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, “Otomotiv endüstrisinde, Paris İklim Anlaşması, AB Yeşil Mutabakatı ve ACEA gibi anlaşmalara paralel şekilde sıfır emisyonlu araçlar başta olmak üzere bağlantılı, otonom teknolojiler için uzun süredir var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız bizi hep daha ileriye taşıyor ve tüm segmentlerde elektrikli dönüşüme liderlik ediyoruz. Türkiye’nin en gelişmiş Ar-Ge merkezi ve en yetkin mühendisleri ile geçmişten beri pek çok ilke imza attık. Bugün 100 elektrikli kamyonumuz ile yine bir ilki başarmanın ve inovatif teknolojilerimizi sizlere sunmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

“TÜM AKTARMA ORGANLARINI GELİŞTİREN VE ÜRETEN BİR MARKAYIZ”
Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan ise şunları söyledi: “Lansmanını gerçekleştirdiğimiz elektrikli kamyonumuz ile sadece geleceğin ağır ticari endüstrisine yönelik vizyonumuzu değil, tasarım ve teknoloji anlamındaki lider konumumuzu da sizlerle paylaşıyoruz. Bugün yerli motor, şanzıman ve aks ile bir aracın tüm aktarma organlarını geliştiren ve üreten sayılı markalardan biriyiz. Generation F adı altında başlattığımız sıfır emisyonlu, bağlantılı ve otonom teknolojileri kapsayan dönüşüm için mevcut gücümüzden destek ve ilham alarak ilerliyoruz. 2030’da Avrupa’daki satışlarımızın yarısının sıfır emisyonlu araçlardan sağlamayı 2040’ta tüm operasyonlarımızda portföyümüzün sıfır karbon emisyonlu araçlardan oluşmasını hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için de bugün ürün geliştirme ve mühendislik yetkinliklerimizin sonucu olan Ford Trucks’ın ilk elektrikli kamyonu ile karşınızdayız.”

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir