Connect with us

Finans & Ekonomi

NÜKLEER ENERJİ SANAYİSİNDE TÜRK-RUS İŞ BİRLİĞİ…

Türk ve Rus sanayicileri; Türkiye, Rusya ve yakın coğrafyadaki nükleer santral projelerinde birlikte çalışacak.

Nükleer Sanayi Derneği (NSD) ile Rusya’nın Nükleer Sanayi İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği (ACCNI) arasında imzalanan iş birliği anlaşması imzalandı. 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi’nde gerçekleşen imza töreninde protokol, NSD Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Ömer Kaya ve ACCNI Genel Müdürü Sergey Malinin tarafından parafe edildi. Bundan böyle her iki derneğin üyeleri; Rusya, Türkiye ve yakın coğrafyadaki nükleer sanayi projelerinde iş birliğine gidecek.

Türk ve Rus sanayicilerin nükleer projelerde iş birliğini karara bağlayan protokol, (soldaki) NSD Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Ömer Kaya ile ACCNI Genel Müdürü Sergey Malinin tarafından parafe edildi.

“BU İŞ BİRLİĞİ, SANAYİCİLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK”
NSD Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Ömer Kaya, “Rusya’nın nükleer enerji alanında 70 yılı aşkın süredir kazandığı tecrübeden Türk sanayicilerin faydalanabilmesi açısından”, ACCNI’le imzaladıkları iş birliği anlaşmasının çok önemli olduğunu söyledi. “ACCNI ve NSD’ye üye şirketlerin hem Türkiye hem Rusya hem de yakın coğrafyadaki fırsatları birlikte değerlendireceğini ve uygun projelerde ortak girişimlerde bulunacağını” belirten Kaya, “Türkiye ve Rusya’da seminer ve çalıştaylar düzenleyerek bilgi transferi yapacağız ve iş geliştirme fırsatlarını da değerlendireceğiz. Bu iş birliği anlaşmasının nükleer enerji gibi katma değeri çok yüksek olan bir sektörde sanayicilerimizin önünü açacağına inanıyorum.” dedi.

“KARŞILIKLI FAYDA SAĞLAYACAK İŞ BİRLİKLERİ KURACAĞIZ”
ACCNI Genel Müdürü Sergey Malinin ise şunları kaydetti: “İstanbul’da 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Zirvesi için bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Türk müteahhitlerinin inşaat konusundaki tecrübeleri çok fazla; ancak nükleer santrallerin inşası son derece spesifik ve bu nedenle iş birliği ve etkileşim kurmak gerekiyor. Bu anlaşma kapsamında ACCNI ve NSD, nükleer santraller inşa eden ve ekipman ile bileşenlerin tedarikini sağlayan kuruluşlar arasında karşılıklı fayda sağlayacak iş birlikleri kuracak.”

4. Nükleer Santraller Fuarı ile 8. Nükleer Santraller Zirvesi’ne ilişkin detaylı bilgiler şu internet adresinde: http://www.nuclearpowerplantsexpo.com

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir