Connect with us

Finans & Ekonomi

İKİNCİ EL OTO SATIŞINDA TÜRKİYE’DE BİR İLK…

VakıfBank, 2019 ’dan beri sunduğu ‘Güvenli Araç Satış Sistemi’ hizmetine ikinci el araç kredisini de entegre etti. Türkiye’de bir ilk niteliğindeki uygulama sayesinde; kredi işlemleri, araç alıcının üzerine geçmeden tamamlanıyor ve ödeme tutarı ise tescil işlemi bittikten sonra satıcının hesabına geçiyor. Böylelikle hem alım-satım süreci güven içinde gerçekleşiyor hem de her iki taraf da zamandan tasarruf ediyor.

 

İkinci el araç kredisini 2019 yılında Türkiye Noterler Birliği’yle (TNB) iş birliğine giderek hayata geçirdiği Güvenli Araç Satış Sistemi’ne (GASS) entegre eden Vakıfbank; kredi kullanarak ikinci el araç alıp satacaklar için ödeme sürecini daha kolay ve güvenilir hale getirdi.

DAHA GÜVENLİ, DAHA HIZLI VE DAHA SADE…
GASS ile noterlerdeki ikinci el araç alım ve satım tescil işlemlerinde nakit ihtiyacını ortadan kaldıran VakıfBank; sistemi, bireysel müşterilerine yönelik ikinci el taşıt kredisi ürünüyle entegre ederek Türkiye’de bir ilke imza attı. Uygulama sayesinde, “tarafların anlaşması, kredi başvurusu ve satış işlemi için nakit alışverişi” gibi süreçler daha hızlı ve sade hale geliyor.

SATICININ VAKIFBANK MÜŞTERİSİ OLMASI GEREKMİYOR
Hem alıcıya hem de satıcıya güven veren bu uygulama sonucunda VakıfBank’tan ikinci el taşıt kredisi kullananların kredi işlemleri, araç tescili öncesinde tamamlanıyor. Ödeme tutarı, tescil işlemi tamamlandıktan sonra Vakıfbank müşterisi olmasa da otomatik olarak satıcının hesabına geçiriliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir