Connect with us

Gündem

TÜRKİYE’NİN TEK KARNAVALI PORTAKAL ÇİÇEĞİ 10 YAŞINDA…

Türkiye’nin alanında ilk ve tek etkinliği niteliğindeki Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 10’uncusu, Covid-19 salgını sebebiyle iki yıl gecikmeyle gerçekleşiyor. Adana’nın ev sahipliği yaptığı 23-27 Mart 2022 tarihli etkinliğe yurt içi ve dışından binlerce kişinin katılması bekleniyor.

 

Adanalılar ve şehir dışından katılımcılar, 23-27 Mart 2022 tarihli 10’uncu Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 26 Mart’taki resmi açılış gününde kostümlü kortej etkinliği ve Haluk Levent’in sahne alacağı konserle coşacak. Türkçeyi çok iyi konuşup bağlama çalmayı öğrenen Japon Yukari Fumuro, karnavalın sürprizlerinden biri. Türküleriyle karnavalı renk katacak Fumuro’ya, Japonya’dan Hikaru Wakita eşlik edecek.

HEPSİ BİRBİRİNDEN İDDİALI ETKİNLİKLER…
Portakallı Lezzetler Yarışması, Halk Koşusu, Rengarenk Fest, Su Korteji, TJK Pony Club ve KindyRoo Çocuk etkinlikleri, Uluslararası tanıtım stantları, Gastronomi Fikir Kulübü’nün Hızlı Dürüm Yeme Yarışması, Mutfak Workshop’u ve TJK Portakal Çiçeği Koşusu da organizasyonun önemli etkinleri arasında yer alıyor.

RAMAZAN SEBEBİYLE TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ
Karnavalın fikir babası ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, her yıl nisan ayında gerçekleşen karnavalın, ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle bu yıl 23-27 Mart’a çekildiğini belirtti.

BU YIL DA SÜRPRİZLER VAR…
Covid-19 salgını sebebiyle verilen iki yıllık aranın ardından yeniden sokaklara ve caddelere dönmenin keyfini yaşayacaklarını söyleyen Bozkurt, “Sanatçılarımız, yurt içinden ve yurt dışından gelen etkinlik gruplarımız, yerel ve ulusal topluluklarımız, spordan sanata, sanattan eğlenceye kadar birçok etkinlikte buluşacağız. Bu yıl da aynı sürprizler yaşanacak.” dedi.

Ali Haydar Bozkurt- Toyota Türkiye CEO’su

KİMSENİN ÖTEKİLEŞTİRİLMEDİĞİ, HOŞGÖRÜ TEMELLİ BULUŞMA…
Karnaval için Adana’ya gelenleri “hafızalarından çıkmayacak hatıralar ve memnuniyet duygularıyla” uğurlayacaklarını ifade eden Bozkurt şunları dile getirdi: “Ülkemiz ve dünya büyük zorlukların yaşandığı bir dönemden geçiyor. 2013 yılında ilk karnavalımızı düzenlerken bir dostluk, kardeşlik ve sevgi şemsiyesi altında buluşalım; tüm dünyaya Adana’dan seslenerek bu güçlü enerjiyi yayalım amacını taşımıştık. Bu yıl 10’uncu kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda da aynı duygu ve istekleri taşıyoruz. Yeniden sokaklarda buluşuyor, el ele kol kola birlik ve sevgi mesajımızı tüm insanlığa iletiyoruz. Büyük ve güçlü bir ülkenin insanları olarak yarına olan inanç ve umudumuzu da hiç kaybetmiyoruz. Birlikte gülümsemeyi, kimsenin kimseyi herhangi bir farklılığından dolayı ötekileştirmediği, hoşgörü temelinde dostluğa her zaman zemin yaratan bu buluşma bizleri mutlu ediyor. Buna bir de Adana’nın pozitif enerjisi eklenince umutlarımızın tazelendiği, yarınlara güvenle baktığımız portakal ağaçlarının çiçek kokuları eşliğinde bir ‘bahar havası’ yaşıyoruz.”

Karnaval programının linki:
https://wetransfer.com/downloads/a1a129ac6200e06588bef04e48c8810f20220322120642/d86ea3bbb5b53cf04678295be936487120220322120643/f0fc69

Türkiye’nin alanında ilk ve tek etkinliği niteliğindeki Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 10’uncusu, Covid-19 salgını sebebiyle iki yıl gecikmeyle gerçekleşiyor. Adana’nın ev sahipliği yaptığı 23-27 Mart 2022 tarihli etkinliğe yurt içi ve dışından binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir