Connect with us

Finans & Ekonomi

GAYRİMENKUL TEKNOLOJİLERİ VE METAVERSE…

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği’nce (TÜGEM) organize edilen “Gayrimenkul Teknolojileri ve Metaverse” başlıklı panelde, bu iki konunun kesişim noktalarına ve hangi gelişmelerin gerçekleşebileceğine ilişkin ilgi çekici tahminler dile getirildi.

 

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği’nce (TÜGEM) Eğitim Komite Başkanı Filiz Çobanoğlu moderatörlüğündeki “Gayrimenkul Teknolojileri ve Metaverse” konulu panelde Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, GİSP (Gayrimenkul için Strateji Platformu) Başkanı Hakan Gümüş ve TÜGEM Yönetim Kurulu Üyesi Zühtü Eşiyok konuştu.

“İŞLER FINTECH, BLOCKCHAIN VE BIGDATA ÜZERİNDEN YÜRÜYECEK”
“Gayrimenkul teknolojileri sadece listeleme ile sınırlı kalmamalı. Proptech diye anılan Gayrimenkul Teknolojileri dünyada yıllık 50 milyar dolardan fazla yatırım alırken, Türkiye’de maalesef 20-25 milyon dolar kadar kısıtlı bir yatırım alıyor.” diyen Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, ev arama, taşınma, ev finansmanı gibi birçok konunun gayrimenkul teknolojileriyle daha kolay hale gelebileceğine işaret etti: “Jetsat Türkiye’de bir ilk olarak gayrimenkulde önemli bir inovatif adımdı. Aynı şekilde sitemizdeki fotoğrafları otomatik olarak düzelten Fotojet teknolojisi de yatırım yaptığımız örneklerden sadece birkaçı. Önümüzdeki üç yılda e-işlemler, fintech, blockchain ve bigdata trendleri etrafında yeni projeler geliştirerek geleceğin teknolojilerine adapte olmak için hazırlanıyoruz.”

“DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ SORGULAMAKTAN ZİYADE ANLAMAYA ÇALIŞMALIYIZ”
Yeni nesil ile metaverse arasındaki yakın ilişkiye dikkat çeken GİSP Başkanı Hakan Gümüş şunları söyledi: “İnternetin ilk haberlerini dergilerden takip ettiğimi hatırlıyorum, gerçek hayatta ben onu ebeveyniyken şimdi avatarlarla girdiğimiz dijital oyunda 8 yaşındaki oğlum benim patronum pozisyonunda ve konuya benden çok daha hakim. Dijital dönüşüm çok hızlı gerçekleşiyor ve değişimi sorgulamaktan ziyade anlamaya çalışmak herkes için daha faydalı” sözlerini kullandı. Gayrimenkul Teknolojileri hakkında da görüşlerini paylaşan Hakan Gümüş, “Blockchain teknolojileri gayrimenkul işlemlerinin uzaktan gerçekleştirerek tapu dairelerinin işletilmesi gibi masraflarda tasarruf sağlayabilir. Bugün yüz yüze yapılan birçok işlem blockchain sistemi ile evlerimizin sıcaklığında sağlanabilir. Fakat bir anlaşmazlık olduğunda blockchain hiçbir devlete bağlı bir yapı olmadığı için farklı çözümsüzlüklere yol açacaktır. Devletlerin blockchain sistemini kabul etmesi ve günlük hayatımıza alması için önümüzde yol var.”

“METAVERSE’ÜN YAYGINLAŞMASIYLA YENİ İŞ ALANLARI OLUŞACAK”
Blockchain teknolojisinin detayları hakkında bilgiler aktaran TÜGEM Yönetim Kurulu Üyesi Zühtü Eşiyok, “Dolar uluslararası para birimi olarak 60 yıldır hayatımızda. Bizans altını 500 yıl boyunca tüm dünyada kullanılmıştı. Şimdiyse bağımsız para birimleri blockchainleri konuşuyoruz. Zamanın bu hızlı akışına ayak uydurmalıyız.” dedi. Eşiyok, metaverse’ün yaygınlaşmasıyla yeni yeni iş alanları oluşacağını belirtti: “Öncelikle alanların üç boyutlu dünyaya aktarılması gerekecek. Biz gayrimenkul danışmanları bu işe talip oluruz.”

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği’nce (TÜGEM) Eğitim Komite Başkanı Filiz Çobanoğlu moderatörlüğündeki “Gayrimenkul Teknolojileri ve Metaverse” konulu panelde Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, GİSP (Gayrimenkul için Strateji Platformu) Başkanı Hakan Gümüş ve TÜGEM Yönetim Kurulu Üyesi Zühtü Eşiyok konuştu.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir