Connect with us

Finans & Ekonomi

DÜNYA TURİZM PROFESYONELLERİ EMITT’TE…

Dünya turizm profesyonelleri 9-12 Şubat 2022 tarihindeki 25’inci EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda bir araya geliyor. Kategorisinde dünyanın en büyük beşinci organizasyonu niteliğindeki fuar, Covid-19 salgını sebebiyle 2021 yılında yapılamamıştı.

 

25’inci EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı törenle açıldı. Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğundaki EMITT Fuarı; KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

25’inci EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı törenle açıldı.

İLK DEFA SAĞLIK TURİZMİ PROFESYONELLERİ DE EMITT’TE…
Hyve Group’un TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde organize ettiği EMITT Fuarı’nın 25’incisinde bir yeniliğe imza atılarak “dünyaya açılan kapısı olma hedefiyle” ilk defa sağlık turizmi profesyonellerine de yer veriliyor. Organizasyon kapsamındaki VIP Alım Heyeti programı büyük ilgi görüyor. Amerika’dan Avustralya’ya kadar 5 kıtadan, toplamda 50 ülkeden gelen 200’ün üstünde yabancı alıcı fuarda temaslarını sürdürüyor.

Mehmet Nuri Ersoy- Kültür ve Turizm Bakanı

“2021’DE 30 MİLYON PSİKOLOJİK SINIRINI GEÇTİK”
Fuarın açılışındaki konuşmasında “Türkiye turizminin zor geçen 2020 yılının ardından 2021 yılında sevindirici bir ivme yakaladığını” belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, devamında şunları söyledi: “Hem önceki yıl hayata geçen Güvenli Turizm Sertifika programını başarılı bir şekilde uygulayarak hem de Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) koordinasyonunda yurt dışında doğru tanıtım adımlarını atarak turizmde 2021 yılı hedefleri üzerine çıktık. 2021 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 88’lik bir artışla toplam 30 milyon 38 bin ziyaretçi ağırlayarak 30 milyon olan psikolojik sınır üzerine çıktık. Turizm gelirimiz bir önceki yıla göre elde edilen yüzde 103’lük artış ile 24,5 milyar dolar oldu.”

“35 MİLYAR DOLAR HEDEFİNİ  YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”
Erken rezervasyon satışlarının geçen seneye kıyasla ciddi oranda arttığını kaydeden Bakan Ersoy, “Bütün bu gelişmeler bizim 2022 için belirlediğimiz 35 milyar dolar gelir hedefinin ne kadar ulaşılabilir olduğunu da gösteriyor. Bu hedefi el birliği ile daha yukarılara taşıyacağız. Son 3 yılda olduğu gibi devlet-özel sektör el ele vererek doğru zamanda doğru adımları atarak, 2018’de 647 dolar olarak aldığımız kişi başı geliri 2021’de 834 dolara nasıl getirdiysek 2022’de de bu rakamı daha yukarı taşıyarak, niceliğin değil, niteliğin ön planda olduğu 7 Ocak 2023 Turizm Stratejilerimizi adım adım gerçekleştireceğiz.” dedi.

“TATİL KÜLTÜRÜNÜ DENİZ-KUM-GÜNEŞ ÜÇLEMESİNDEN ÇIKARDIK”
EMITT’in 25 yıl önce ilk yola çıkışından itibaren ‘turizm’ kavramının anlaşılmasına ve tatil alışkanlıklarının gelişimine çok katkıda bulunduğunu ifade eden EMITT Fuarı Direktörü Hacer Aydın, konuya ilişkin şu bilgileri aktardı: “Tatil kültürünü deniz, kum, güneşten çıkartıp, kış tatili, kültür turları, gastronomi turları, karavan tatilleri, ekstrem spor tatilleri, doğa tatilleri gibi yeni seçenekler sunduk. Keza yurt dışı tatil seçeneklerini de erişilebilir hale getirdik. EMITT aracılığı ile tüm bu yenilikleri duyurup, sektör geneline yaydık.

Hacer Aydın- EMITT Fuarı Direktörü

“YERLİ TURİZMİMİZİ DE ZENGİNLEŞTİRDİK”
EMITT Fuarı Türkiye’nin dünyada bir kültür turizmi rotası olmasını sağlarken aynı zamanda yerli turizmimizi de zenginleştirdi. EMITT Fuarı’da Türkiye’nin farklı şehirlerle ve turistik yöreleri ile katılımları konusunda teşvik ettik. Bu şehirlerimizin ön plana çıkan turistik alanlarını, inanç merkezlerini, yemek kültürlerini aynı zamanda dünyanın son yıllarda çok ilgisini çeken arkeolojik kazıların devam ettiği alanlarımızı ve mimari zenginliklerimizi anlatarak turizm konularımızı genişleterek ziyaretçilere sunduk.”

“ETKİNLİKLERİMİZİN SAYISINI VE ÇEŞİDİNİ ARTIRDIK”
Bu sene etkinliklerimizin adetlerini ve çeşitlerini arttırdık. Örneğin; bu yıla özel fuarın ilgi çekici bir konusu da sağlık turizmi. Türkiye açısından çok önemli bir pazar haline gelen sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren firmaları ilk kez fuarımızda ağırlayacağız.”

 

 

25’inci EMITT Fuarı ile ilgili detaylı bilgilerhttp://www.emittistanbul.com adresinde.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir