Connect with us

Yaşam

2022’DE ÇIKACAK 10 OYUN…

Uluslararası oyun firmalarının Türkiye yetkili satıcısı dijital oyun mağazası oyunfor.com, 2022’de çıkması beklenen oyunları açıkladı.

Dijital oyunlara ilgi sürüyor. Oyunfor.com 2022 yılında oyunseverlerle buluşacak 10 dijital oyun serisini derledi.

GOD OF WAR: RAGNAROK
İskandinav mitolojisinden esinlenerek geliştirilen aksiyon macera serisi God of War’un 2022’de çıkması beklenen dokuzuncu oyunu God of War: Ragnarök, eski Norveç’te geçecek ve hikayenin ana kahramanları Kratos ve küçük oğlu Atreus’a yer verecek. 2020 Altın Joystick Ödülleri’nde ‘En Çok İstenen Oyun’ ödülünü alan God of War: Ragnarök, ‘PlayStation özel oyunu’ olarak tek platformda çıkış yaparak ağırlıklı olarak yeni nesil için geliştiriliyor olsa da PlayStation 4 için de yayınlanması bekleniyor.

DYING LIGHT 2 STAY HUMAN
2015 yılında piyasaya çıkan; “açık dünya”, “birinci şahıs”, “hayatta kalma”, “korku”, “aksiyon” ve “macera” türlerinin tamamını içeren Dying Light serisinin devam oyunu “Dying Light 2: Stay Human”ın çıkış tarihi 4 Şubat 2022 olarak açıklandı ve ön siparişe açıldı. Dying Light 2’de oyuncu; “insan türünün tehlike altında olduğu kaotik bir dünyanın kaderini değiştirme gücüne sahip bir gezgin” olarak insanlığı kurtarmak için ter dökecek.

AVATAR: FRONTIERS OF PANDORA
James Cameron’ın Avatar film serisine dayanan Avatar: Frontiers of Pandora, Ubisoft tarafından; Microsoft Windows, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Amazon Luna ve Google Stadia için 2022’de yayınlanacak. Gerçekçi ve sürükleyici detaylarıyla “birinci kişi bakış açısına sahip” oyun aksiyon ve macera severlerin ilgiyle beklediği oyunlar arasında yer alıyor.

ELDEN RING
Bandai Namco Entertainment’ın Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında yayınlamayı planladığı yeni aksiyon – rol yapma oyunu Elden Ring, oyun yönetmeni Hidetaka Miyazaki ve dünyaca ünlü Game of Thrones dizisinin yaratıcısı George R. R. Martin’in ortak çalıştıkları bir proje. Oyuncuların yürüyerek veya at sırtında, tek başına veya diğer oyuncularla birlikte online dolaşabilecekleri oyun, 25 Şubat 2022’de yayınlanmak üzere ön siparişe açıldı.

DIABLO IMMORTAL
Oyun dünyasının önemli serilerinden Diablo’nun geçtiğimiz yıllarda duyrulan mobil versiyonu Diablo Immortal, 2022 yılının ilk yarısında iOS ve Android cihazlar için ücretsiz yayınlanacak. “Çok oyunculu çevrimiçi aksiyon rol yapma oyunu” diye tasarlanan mobil oyunun, Diablo II ve Diablo III’deki olayların seyrinde gerçekleşeceği biliniyor.

THE LORD OF THE RINGS: GOLLUM
J.R.R. Tolkien’ın hikayesinde hayati rol üstlenen Gollum’un maceralarının çoğu henüz anlatılmadı. Hikayeye oyunla ortak olacaklar; Yüzüklerin Efendisi: Gollum’da Gollum olarak onun için kıymetli tek şeyin peşinde tehlikeli bir serüvene tanık olacak. Microsoft Windows, PlayStation 5 ve Xbox Series X platformları için 2022’de piyasaya sürülmesi planlanan oyunun Türkçe arayüz ve Türkçe altyazı seçeneğiyle birlikte yayınlanacağı biliniyor.

VAMPIRE: THE MASQUERADE-BLOODLINES 2
“Vampir hikayeleri” temalı rol yapma oyunu serisi “The Masquerade”de öyküler; günümüz dünyasının daha karanlık, fantastik, gotik ve punk atmosferinde geçiyor. PlayStation 4, Xbox X/S Serisi, Xbox One, Microsoft Windows ve PlayStation 5 için yayınlanması planlanan oyunun net çıkış tarihi bilinmese de 2022’de yayınlanacağı öngörülüyor.

HORIZON FORBIDDEN WEST
Sony Interactive Entertainment’ın yayınladığı aksiyon rol yapma oyunu Horizon Zero Dawn’ın (2017) devamı niteliğindeki oyun, 18 Şubat 2022’de sadece PlayStation 4 ve PlayStation 5 için piyasaya sürülecek. Açık bir dünyada geçecek olan oyunda oyuncular, Amerika Birleşik Devletleri’nin, özellikle California, Nevada ve Utah eyaletlerinin kıyamet sonrası bir versiyonu olan “Yasak Batı” isimli gizemli bölgeyi keşfedecek. Sony, oyunun PlayStation 4 sürümünü satın alanların ücretsiz bir şekilde PlayStation 5 sürümüne güncelleyebileceğini duyurdu.

S.T.A.L.K.E.R. 2: HEART OF CHERNOBYL
Rus yönetmen Andrey Tarkovski’nin ünlü Stalker (İz Sürücü) filminden esinlenen ödüllü bilgisayar oyunu serisi, serinin yeni oyunu S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl ile yeni nesil konsollara çıkışını gerçekleştiriyor. Birinci şahıs “nişancı”, “simülasyon” ve “korku” türlerinin karışımını deneyimleyebileceğiniz oyun, Xbox Series X/S için 28 Nisan 2022’de yayınlanmak üzere ön siparişe açıldı.

STARFIELD
The Elder Scrolls V: Skyrim ve Fallout 4’ün ödüllü geliştiricileri Bethesda Game Studios’un 25 yıl sonra oluşturduğu ilk yeni evren Starfield, yıldızların arasında geçen yeni nesil bir rol yapma oyunu. Oyuncununyn istediği karakteri oluşturup insanlığın en büyük gizemine cevap arayacağı bu yolculuk 11 Kasım 2022’de yalnızca Xbox Series X/S ve PC için yayınlanacak. Birinci veya üçüncü şahış bakış açısıyla oynanabilecek oyunu geliştiricisi Todd Howard “uzayda Skyrim” diye tanımlanıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir