Connect with us

Türkiye Gündemi

GENÇ MÜHENDİS PROGRAMI’YLA TÜRKİYE GENELİ 200 İSTİHDAM…

Türk Telekom’un “Türkiye’yi geleceğe gençlerle birlikte taşıma” vizyonuyla ilk kez hayata geçirdiği Türk Telekom Genç Mühendis Programı’nın değerlendirme aşamalarını tamamlayan 200 civarında mühendis görevlerine başladı.

Türk Telekom’un bölge müdürlüklerinde istihdam sağlamak üzere başlattığı Genç Mühendis Programı’na; 78 üniversitenin elektrik elektronik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden yaklaşık 7 bin genç başvurdu. Adaylardan yaklaşık 200’ü İngilizce ve genel yetenek sınavlarıyla vaka çalışması, insan kaynakları ve komisyon mülakatlarını tamamlayarak Türk Telekom’da işe başladı.

Programa ilişkin şunlar dile getirildi:

Ümit Önal-Türk Telekom CEO’su

Ümit Önal-Türk Telekom CEO’su

“GENÇ VE EĞİTİMLİ İŞ GÜCÜNÜ DESTEKLİYORUZ”
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal: “Türk Telekom olarak, güçlü ve kesintisiz iletişim için altyapı yatırımlarımıza devam ederken ülke ekonomisine ve istihdama katkıda bulunmayı sürdürüyoruz. Ülkemizin iletişim ihtiyaçlarına en güçlü şekilde cevap verebilmek için 81 ilde işinin başındaki çalışma arkadaşlarımızla, Türkiye’nin altyapısını omuzlarımızda taşımaktan gurur duyuyoruz. Hem gelecek yolculuğumuzu dinamik ve yenilikçi kılmak hem de genç ve eğitimli iş gücünü desteklemek amacıyla Genç Mühendis Programı’nı hayata geçirdik. Programı başarıyla tamamlayan yaklaşık 200 genç mühendisimiz Türkiye’nin 81 ilinde bulunan bölge müdürlüklerimizde görevlerine başladı. Telekomünikasyon sektöründeki öncü rolümüzü ve ülkemizin ekonomisine katkımızı, insan odaklı yaklaşımımız çerçevesinde, sağladığımız istihdam olanaklarını artırarak pekiştirmeye devam edeceğiz.”

Gamze Toprakçı-Erişim Mühendisi

Gamze Toprakçı-Erişim Mühendisi

“TECRÜBESİZ MÜHENDİSLER İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”
Erişim Mühendisi olarak göreve başlayan Gamze Toprakçı: “Mezuniyet sonrası iş hayatına atılmak için arayışlarım sürerken Türk Telekom’un ‘Genç Mühendisler’ projesiyle karşılaştım. İçeriğini incelediğimde benim gibi yeni mezun ve tecrübesiz mühendislere iş imkânı sunulduğunu gördüm. Bu benim için çok büyük bir fırsattı; hemen başvurumu yaptım. Sürecin her aşaması çok heyecanlıydı. Son mülakatımdan sonra hayallerim gerçek oldu.”

Mustafa Kahraman-Erişim Mühendisi

Mustafa Kahraman-Erişim Mühendisi

“ZORLU VE KEYİFLİ BİR İŞE ALIM SÜRECİ GEÇİRDİK”
Türk Telekom Adana Bölge Müdürlüğü’nde Erişim Mühendisi olarak göreve başlayan Mustafa Kahraman: “Zorlu ancak bir o kadar da keyifli bir işe alım süreci geçirdik. Online gerçekleşen yazılı ve sözlü aşamalarda bireysel ve takım çalışmasına yatkınlık bakımından kendi becerilerimi ve yapabileceklerimi değerlendirme imkânım da oldu. Takip eden süreçte görüşme yapılan illere düzenlenen seyahat organizasyonları ve ekiplerin bizleri sıcak karşılaması da değerli hissettirdi.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir