Connect with us

Türkiye Gündemi

1 MİLYAR ÇOCUK İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA…

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) 75. kuruluş yıldönümünü Ankara Cer Modern Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen “İklim Değişikliği ve Çocuklar” konulu bir fotoğraf sergisiyle kutladı. UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis, yaklaşık 1 milyar çocuğun “iklim değişikliğinin en yüksek riskli etkilerine maruz kalacak ülkelerde yaşadığını” belirterek, çocukların sağlık, eğitim, ve koruma haklarının sağlanması için çalıştıklarını vurguladı.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis’in ev sahipliğinde düzenlenen serginin açılışına; hükümet temsilcileri, sivil toplum üyeleri, yabancı misyon temsilcileri, bağışçılar, Birleşmiş Milletler ve UNICEF çalışanları, medya mensupları, çocuklar ve gençler katıldı.

 Regina De Dominicis-UNICEF Türkiye Temsilcisi

Regina De Dominicis-UNICEF Türkiye Temsilcisi

“1 MİLYAR ÇOCUK İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNDEN OLUMSUZ ETKİLENECEK”
Dünya genelindeki “sosyo-ekonomik zorluklara” ve “artan eşitsizliklere” dikkat çeken UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis, 1 milyar çocuğun iklim değişikliğinin riskli etkilerine maruz kalacak bölgelerde yaşadığının altını çizdi: “Bugün UNICEF’in 75. yılını kutladığımız özel bir gün. 75 yıl önce dünyanın 2. Dünya savaşının ardından toparlanmaya çalıştığı kriz döneminde faaliyetlere başladık. Ortaklarımız ve donörlerimizle beraber çocukların sağlık, eğitim, ve koruma haklarının gerçekleştirilebilmesi için çaba sarf ettik. Yaşadığımız büyük iklim krizi şimdiye kadar kaydettiğimiz ilerlemeyi tehdit ediyor. 100 milyon çocuğun daha yoksulluğun etkisi altına girdiği tahmin edilmedikte. Yaklaşık 1 milyar çocuk iklim değişikliğinin en yüksek riskli etkilerine maruz kalacak ülkelerde yaşamakta. Yaygın sosyo-ekonomik zorlukların ve artan eşitsizliklerin olduğunu görmekteyiz. Bu durum herkesi etkilemekle beraber, en kırılgan çocukları en ağır şekilde etkisi altına almakta. İşte tam da bu sebeplerden ötürü bugün UNICEF’in misyonunu, acil eylem için yenilenmiş ortak taahütünü ve kararalılığını kutluyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir