Connect with us

Tarım

ÇİFTÇİLERE PROJE BEDELİNİN YÜZDE 100’ÜNE KADAR SULAMA KREDİSİ…

Türkiye İş Bankası, basınçlı sulama sistemleri konusunda çiftçileri desteklemek amacıyla Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği’yle (BASUSAD) iş birliği yaptı. Banka, basınçlı sulama sistemlerinin kurulması ve yenilenmesinin finansmanı amacıyla 60 aya kadar vadenin yanı sıra; yılda 1 defa ödemeli olarak proje bedelinin yüzde 100’üne kadar kredi imkânı sunuyor. Kampanyadan faydalanan 100 üreticiye 100 adet “İmeceMobil” sulama tavsiyesi ücretsiz verilecek.

Basınçlı sulama sistemlerinin kurulumu ve yenilenmesine yönelik kredi başvuruları; Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği (BASUSAD) üyesi firmaların yanı sıra isbank.com.tr’den veya İş Bankası Şubelerinden yapılabiliyor. Ayrıca isbank.com.tr’ye eklenen “Sulama Sistemi Hesaplama Aracı” sayesinde banka müşterisi olma şartı aranmadan tüm çiftçiler; yaygın kullanılan basınçlı sulama sistemlerinin proje maliyetini de hesaplayabiliyor.

Şahismail Şimşek-İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı

Şahismail Şimşek-İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı

“TARIMIN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ”
Birçok farklı sektörün hammadde ihtiyacını karşılayan tarımın ülke ekonomisi için taşıdığı öneme dikkat çeken İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, “tarıma desteğin üreticiden, tarımsal uygulamalar yazanlara kadar geniş bir yelpazede ele alınması gerektiğini” dile getirdi: “Sürdürülebilir, güvenli ve katma değerli bir tarımsal üretimin finansal, dijital, zirai ve ekolojik yönlerden desteklenmesiyle ülkemize ve dünyaya ekonomik değerin ötesinde katkı sağlıyor. Bu bilinçle bir yandan üreticilerin ve üreticileri çevreleyen ekosistemin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyoruz. Diğer yandan da tarımın sürekli gelişmesi için tarımın geleceğine yönelik yatırımlar yapıyoruz. BASUSAD ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle, doğru ve yerinde kaynak kullanımıyla üretimdeki verimlilik ve kalitesini artırmak, enerji maliyetlerini düşürmek isteyenlere hitap ediyoruz.”

 Nuri Göktepe-BASUSAD Genel Sekreteri

Nuri Göktepe- Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği (BASUSAD) Genel Sekreteri

“VERİMLİ KAYNAK KULLANIMIYLA SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMI SAĞLAYABİLİRİZ”
İklim değişikliğinin en önemli sonuçlarından birinin “tarımsal kuraklık tehlikesi” olduğunu vurgulayan BASUSAD Genel Sekreteri Nuri Göktepe, “tüketilen suyun yaklaşık dörtte üçünün tarımsal sulamada kullanıldığını” ve “tarımsal sulamanın yaklaşık dörtte üçünün yüzde elli su israfına yol açan vahşi sulamayla yapıldığını” belirtti. Tarla içi iklim dostu “akıllı sulama sistemleriyle su ve enerji tasarrufu sağlanacağını” ve “verim artarken maliyetlerin düşeceğinin” altını çizen Göktepe, “Hem altyapı projelerinin hem de tarla içi sulama projelerinin finansmanında kamu kaynaklarının yanı sıra özel sektör, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının önemli roller üstlenebileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda İş Bankası ile yaptığımız iş birliğine, çiftçilerimizin basınçlı sulama sistemlerine daha kolay erişimlerini ve daha bilinçli sulama yapabilmelerini sağlaması açısından önem veriyoruz. Tüm paydaşlarımızla el ele vererek, başta su ve toprak olmak üzere kaynaklarımızın planlı, bilinçli ve verimli kullanımını sağlayarak sürdürülebilir bir tarımı mümkün kılabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir