Connect with us

Türkiye Gündemi

1,5 TRİLYON DOLAR İTHALATLA DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN PAZARI AFRİKA…

2-4 Aralık 2021’de düzenlenen Export Gateway to Africa Fuarı’nda ziyaretçilerini ağırlayan Horoz Bolloré Logistics Genel Müdürü Hakan Yaman, Afrika’daki pazara ve ticari fırsatlara dikkat çekti. 

Afrika ülkelerinin “yılda 1,5 trilyon dolar tutarında ithalat yaptığını” ifade eden Horoz Bolloré Logistics Genel Müdürü Hakan Yaman,  “Afrika, geleceğin pazarı olarak görülüyor. Enerji başta olmak üzere her şeye ihtiyaçları var. Birçok üründe ithalat gerçekleştiren kıta, Türk ihracatçıları için potansiyeli yüksek bir pazar.” dedi.

Hakan Yaman-Horoz Bolloré Logistics'in Genel Müdürü

Hakan Yaman-Horoz Bolloré Logistics Genel Müdürü

“AFRİKA’YA ÖZGÜ FARKLI ÇÖZÜMLERİMİZ VAR”
Afrika’da en fazla “limanı bulunmayan ülkelerde lojistik problemlerle karşılaşıldığını” belirten Yaman,  bu kıtadaki faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri aktardı: “Afrika’nın tamamında kendi ofislerimiz, kendi araçlarımız, ekipmanlarımız ve depolarımızla hizmet veriyoruz. Oluşturduğumuz koridorlar sayesinde tüm Afrika limanlarından kendi araçlarımızla karayolundan veya işlettiğimiz demiryolları ve suyolları üzerinden iç noktalara teslimat imkânı yaratan ‘Inland Africa’ çözümümüz ve Batı Afrika ülkelerine yönelik ‘Wara’ adlı karayolu + hava kargo multimodal ürünümüz bu kıtaya yönelik farklı çözümlerimizden bazıları.”

“109 ÜLKEDE 600’Ü AŞKIN OFİSLE HİZMET SUNUYORUZ”
“109 ülkedeki 600’ü aşkın ofisle tüm limanlar ile havalimanlarında hizmet sunduklarını ve lojistik sektöründe “önemli bir networke” sahip olduklarını“ söyleyen Yaman, şunları dile getirdi:  “Afrika bütün dünya genelinde verdiğimiz hizmetler içerisinde bizim için özellikli bir kıta. Bollore’nin Afrika’daki yapılanması bizi kıtadaki diğer global rakiplerimizin önüne çıkarıyor. Afrika kıtasındaki 54 Ülkenin 48’inde yüzlerce noktamızla bizzat varız, diğerlerinde yer alan acentelerimizle de kıtanın tamamını kapsar haldeyiz. Burada fark yaratabildiğimize inandığımız için Afrika’yı özellikle öne çıkarmaya gayret ediyoruz. 2-4 Aralık 2021’de düzenlenen Export Gateway to Africa Fuarı’na da bu sebeple katıldık.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir