Connect with us

Türkiye Gündemi

“ONLAR İÇİN EN BÜYÜK ENGEL ÖNYARGI”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Türkiye’deki engelli kişi sayısı 10 milyonu aşıyor. 1 milyondan fazlasının aktif iş hayatında yer aldığı biliniyor.  Yüzde 11’lerde seyreden işsizlik oranı, engelli bireylerde yüzde 70’leri buluyor. İnsan kaynakları danışmanlık firması Gi Group’un “Engelsiz İstihdam-ThisAbility” markasının Sorumlu İşe Alım Uzmanı Evrim İçer, engelli istihdamının önündeki en büyük engelin “önyargılar” olduğunun altını çiziyor. 

Araştırmalar, “kamu ve özel sektörde istihdam edilen engelli sayısının” gerekenin altında olduğunu ortaya koyuyor. İşe yerleştirilen engelli bireylerde, erkekler kadınların 5 katı.  Gi Group bünyesindeki Engelsiz İstihdam-ThisAbility’nin Sorumlu İşe Alım Uzmanı Evrim İçer, “sosyal sorumluluk” diye nitelendirdiği engelli istihdamında şirketlere çalışma koşullarına en uygun adayı bulmak için profesyonel destek almalarını öneriyor.

Evrim İçer-Engelsiz İstihdam-ThisAbility markasının Sorumlu İşe Alım Uzmanı

Evrim İçer-Engelsiz İstihdam-ThisAbility markasının Sorumlu İşe Alım Uzmanı

“BEYAZ VE MAVİ YAKA AYRIMI YAPMADAN İŞ İMKANI SAĞLIYORUZ”
Engelsiz İstihdam – ThisAbility sisteminin dünyada ilk kez Türkiye’de uygulandığını belirten İçer, “her seviyedeki engelli bireyi iş yaşamına kazandırmak amacıyla çalıştıklarını” kaydetti: “ThisAbility – Engelsiz İstihdam Koçluk sistemimiz, beyaz ve mavi yaka ayrımı yapmadan engelli adaylara iş hayatlarında daha güvenli ve verimli bir çalışma ortamı sağlarken, bu konuda firmaların ve toplumun genelinin farkındalığını arttırmayı amaçlıyor. Engelli adaylarımızın sadece uygun işe yerleştirmekle kalmıyoruz, duruma göre eğer kalifiye değillerse meslek edindirme kurslarına yönlendirerek kendilerini geliştirmeye teşvik ediyor ve meslek sahibi olabilmeleri için donanımlarını arttırıyoruz.”

“ENGELLİ GENÇLERİN İŞ DÜNYASINA KATILMASINI DESTEKLİYORUZ”
Türkiye’de engellilerin yaklaşık yüzde 60’ının “ilköğretimden sonra eğitimlerine son verdiğine” dikkat çeken İçer, devamında şunları dile getirdi: “Sağlık sorunlarından dolayı okuyamamış, okulunu zor koşullarda tamamlamış, potansiyeli olan engelli gençler için özel çaba gösteriyoruz. Bu ve benzeri durumlardaki engelli arkadaşlarımız için mentorluk ve koçluk hizmeti vererek, onları tekrar iş dünyasına kazandırmaya çalışıyoruz. Amacımız, daha çok engelli gencimizi, evlerinden çıkarıp iş dünyasına katılmalarını sağlamak. Şirketlerimizin, zorunlu yüzde 3’lük dilimin içinde kalmayıp, daha çok engelli arkadaşımıza kapılarını açmaları için şans vermelerini istiyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir