Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRKİYE’NİN İLK “GÖRME ENGELSİZ” ONLINE MARKETİ…

“Engelsiz Migros” mottosuyla engelleri kaldıran Migros; Türkiye’de bir ilke imza atarak görme engellilerin “Migros Sanal Market”, “Migros Hemen” ve “Migros.com.tr” üzerinden rahatlıkla alışveriş yapabilmesi için BlindLook şirketiyle birlikte sesli simülasyon teknolojisi geliştirdi. Görme engellilere tüm siteyi anlatan sesli simülasyon; hangi işlem için ne yapmaları gerektiği konusunda da yönlendirmede bulunuyor.

Migros, 2017 yılında başlattığı “Engelsiz Mağaza” ve “Migros Sanal Market” mobil uygulamasını görme engellilerin kullandığı ekran okuyucu programlarla uyumlu hale getirmişti. Sesli simülasyon ise; Migros’un sanal uygulamaları ve web sitesi üzerinden yapmak istedikleri işlemler doğrultusunda yardımcı olacak.

Orçun Onat-Migros Ticaret A.Ş. E-Ticaret İş Birimi Yönetici Direktörü

Orçun Onat-Migros Ticaret A.Ş. E-Ticaret İş Birimi Yönetici Direktörü

“ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”
Online market platformlarında “engelleri kaldıran ilk marka” olduklarını belirten Migros Ticaret A.Ş. E-Ticaret İş Birimi Yönetici Direktörü Orçun Onat, görme engelli müşterilerin “alışverişlerinin kolaylaştığını” dile getirdi: “Migros Sanal Market’i 81 ile, hızlı teslimat modelimiz Migros Hemen’i ise 47 ile yaygınlaştırdık. E-ticaret tarafında da hedefimiz, her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarını dinlemek ve hayatlarını daha da kolaylaştıracak çözümler bulmak. BlindLook ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde artık görme engelli kullanıcılarımız için market alışverişi yapmak çok kolay olacak. İstedikleri ürünleri ve markaları rahatça arayabilecek, istedikleri gibi ürün ve fiyat karşılaştırması yapabilecek ve zahmetsizce ihtiyaç duydukları ürünleri kapılarına kadar sipariş verebilecekler. Online market platformlarında engelleri kaldıran ilk marka olduğumuz için mutluyuz.”

50 ŞEHİRDE “ENGELSİZ MAĞAZA”
Migros’un 2017 yılında başlattığı “Engelsiz Mağaza” projesi devam ediyor. 50 şehirde 280’e yakın markette uygulanan bu konseptte; işaret dili bilen ve yakasında bildiğini gösteren rozet taşıyan en az bir çalışan bulunuyor. Engelli ve ileri yaştaki müşterilerin yardım talep etmesi durumunda da bir Migros çalışanı, alışverişleri süresince eşlik ediyor. Mağazalarda birer adet tekerlekli sandalye bulunuyor ve tüm reyon aralıkları tekerlekli sandalyenin geçebileceği biçimde düzenleniyor. Aynı zamanda kasalardan en az biri de tekerlekli sandalye geçişine uygun aralıkta kurulup engelli, yaşlı ve hamile müşterilerin kullanımına öncelik verilecek şekilde belirleniyor. Mağaza girişi gerek duyuluyorsa rampa ve tutunma demiriyle destekleniyor. Macrocenter mağazalarını da kapsayan Engelsiz Mağazaların tamamında “Engelsiz Mağaza” logosu bulunuyor ve gereken kriterlerin karşılanıp karşılanmadığı her ay raporlanıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir