Connect with us

Türkiye Gündemi

ASKERİ LOJİSTİK VE DESTEK ZİRVESİ…

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı’nın destekleriyle bu yıl ilk kez düzenlenecek Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi (DLSS) için geri sayım başladı. 7-8 Aralık 2021’de Ankara’da düzenlenecek zirvede; Türk savunma sanayisinin yaklaşık 400 milyar dolarlık hacme sahip askeri lojistik sektöründen pay almasını sağlayacak ihracat çözümleriyle birlikte; askeri lojistikteki dijital dönüşüm ele alınacak.

Binden fazla ziyaretçinin beklendiği Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi (DLSS) savunma sektöründen profesyoneller, karar vericiler, askeri personel ve akademisyenleri bir araya getirecek.

 Sami Atalan-Lojistik ve Destek Zirvesi Organizasyon Komitesi Başkanı

Sami Atalan-Lojistik ve Destek Zirvesi Organizasyon Komitesi Başkanı

“TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR LOJİSTİK POTANSİYELİNE SAHİP”
Türkiye’nin lojistik açıdan sahip olduğu potansiyele dikkat çeken Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi Organizasyon Komitesi Başkanı Sami Atalan, zirveyle “yeni pazar fırsatlarının gündeme geleceğini” ifade etti: “Türk Silahlı Kuvvetlerini ve Türk savunma sanayisini lojistik anlamda geleceğe hazırlamak istiyoruz. Askeri lojistik sektörünün hacmi yaklaşık 400 milyar dolar. Yerli ve milli savunma sanayimizin bu sektördeki fırsatlara uygun çözümler geliştirmesi halinde önemli bir güç olabilir. İstenilen zamanda istenilen büyüklükte bir kuvveti istenilen yere aktarmak her ülke için edinilmiş bir kabiliyet değil. Bu açıdan Türkiye çok önemli bir potansiyele sahip. Askeri Lojistik ve Destek Zirvesiyle hem bu alandaki yetkinliğimize dikkat çekmeyi hem de pazarda bekleyen fırsatları gündeme taşımayı hedefliyoruz.”

“İLERİ TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ SERGİLENECEK”
DLSS kapsamında; “dijital dönüşümle yeni nesil askeri lojistik sektörünün nasıl şekillenmesi gerektiği”, “sürdürülebilir ömür devri yönetimi”, “milli savunma sanayimizin ihracatında askeri lojistik ve destek hizmetlerinin payını artırmak için yapılabilecekler”, “hem NATO hem de müttefik ülkelerle kurulacak bölgesel koalisyonlarda altyapı ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlerin” ele alınacağını kaydeden Atalan, “Askeri lojistik ve bu sektöre destek alt sektörlerden birçok firma da en ileri teknoloji çözümlerini sergileyecek. DLSS’in önemli yeni iş birliği olanakları sağlamasını ve güçlü bir iletişim ağı oluşturmasını hedefliyoruz.” dedi.

Fuar hakkında detaylı bilgi için: www.dlssummit.org

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir