Connect with us

Türkiye Gündemi

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR” SERGİSİ 25 KASIM’DA…

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararıyla 1999 yılında ilan edilen ve her yıl 25 Kasım’da kutlanan “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” (International Day for the Elimination of Violence against Women) için 3 Türk kadın ressam Selva Özelli, Günsu Saraçoğlu ve Fatma Kadir, 25 Kasım 2021’de düzenlenecek özel bir sergi için bir araya geldiler.

Türk resim sanatının önemli isimlerinden Selva Özelli, Günsu Saraçoğlu ve Fatma Kadir, uluslararası platformda eserleriyle Türk kadınlarını temsil ettiler.

“KADINA ŞİDDETE SANAT YOLUYLA DİKKAT ÇEKTİK”
Ubiverse ve Birleşmiş Milletler bünyesinde yayınlanan etkinlikle ilgili sanatçıların açıklamaları şöyle: “Dünyada ve ülkemizdeki kadına yönelik şiddete karşı sanat yoluyla dikkat çekerek, destek vermek istedik. Dünyada son yıllarda yaşanan iklim değişikliği ve Covid-19 salgın sürecindeki kadına şiddet ile ilgili araştırmaları incelediğimizde, istatistikler bizi son derece üzdü. Covid-19’un patlak vermesinden bu yana, ön saflardan gelen veriler ve raporlar, aile içi şiddet başta olmak üzere kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddetin yoğunlaştığını göstermektedir. Uluslararası düzeyde bu konuda yapılan çalışmalar, politikaların geliştirilmeye devam edilirken, hızla günlük hayatta uygulamaya aktarılmasının gerekmektedir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Şiddete Göz Yumma! diyoruz.”

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir