Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜSİAD’DAN AB’YE: GELECEĞİ YENİ BİR YAKLAŞIMLA İNŞA ETMELİYİZ..

Brüksel’i ziyaret eden TÜSİAD heyeti, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, AB Konseyi temsilcileri, Avrupa Parlamenterleri ve Türkiye Cumhuriyeti resmi temsilcileriyle görüştü. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski temaslarda “Türkiye’nin AB entegrasyon perspektifini korurken geleceği yeni bir yaklaşımla inşa etmeliyiz.” mesajı verdi.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ile kurul üyeleri Fatih Kemal Ebiçlioğlu, İrem Oral Kayacık ve B. Can Yücaoğlu’ndan oluşan TÜSİAD Heyeti, Avrupa Birliği (AB) temsilcileriyle Brüksel’de gerçekleştirdiği görüşmelerde “AB-Türkiye ilişkilerinde somut yol haritası üzerine” fikir alışverişinde bulundu.

TÜSİAD HEYETİNİN ZİYARET PROGRAMI
Heyet; Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu AB Komiseri Olivér Várhelyi, AB Dış Eylemler Dairesi (EEAS) Genel Sekreteri Stefano Sannino, AB Konseyi Başkanı Dış Politika Başdanışmanı Simon Mordue, AB Komisyonu Ekonomi ve Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis’in Kabine Şefi Michael Hager, Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi ve Ticaret Komitesi Başkan Yardımcısı Marie-Pierre Vedrenne, AP üyesi ve Gümrük Birliği Raportörü Dr. Andrey Kovatchev, AP üyesi ve Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor ve Slovenya Dönem Başkanlığı temsilcileriyle bir araya geldi.

Simone Kaslowski-TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

“TÜRKİYE’NİN AB ENTEGRASYON PERSPEKTİFİ KORUNMALI”
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ziyaretlerde şu görüşleri dile getirdi: “Türkiye’nin AB entegrasyon perspektifini korurken geleceği yeni bir yaklaşımla inşa etmeliyiz. Avrupa’nın sürdürülebilir geleceği için entegrasyon odaklı, yapıcı ortaklığımızı yeniden etkinleştirmeli, göç ve ticaret konuları dahil tüm alışveriş ilişkisi modellerinden kaçınmalıyız. Türkiye-AB Gümrük Birliği’nin yeşil ve dijital dönüşüm alanları dahil olmak üzere güncellenmesi Avrupa iş dünyası için öncelikli konudur. Ortak sorun ve fırsat alanları temelinde şekillenen reform gündemi çözüm ve ilerleme önerilerinin de eşgüdümünü gerektiriyor. Türkiye-AB olumlu siyasi gündemi çağın ruhuna uygun ilerici bir yaklaşım benimsemeli ve hızla uygulamaya alınmalıdır. Sistemlerimizin eşgüdümü esas odak olmalıdır. AB-Türkiye Gümrük Birliği’nin güncellenmesi öncelikli gündemimizin kapsamlı olarak ele alınmasına imkan verecek ve AB ticaret gündeminin küresel etki alanına da katkı sağlayacaktır.”

EKONOMİK VE TİCARİ İLİŞKİLER ÜZERİNE SOMUT ÖNERİLER
TÜSİAD heyeti; AB Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve Türkiye Cumhuriyeti Belçika Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy’la görüşmesinde, AB-Türkiye ve Belçika-Türkiye arasındaki son durum, “ekonomik ve ticari ilişlerin nasıl geliştirilebileceği” ve somut öneriler değerlendirildi.

İKLİM VE DEĞİŞİKLİĞİ VE YENİ TEKNOLOJİLER …
Yeni Güvenlik Tehditlerinden Sorumlu NATO Genel Sekreter Yardımcısı James Appathurai ve NATO Türkiye Daimi Temsilciliği yetkilileriyle de görüşen heyet, “iklim değişikliği ve yeni teknolojiler odaklı inovasyon girişimleri üzerine yürütülen çalışmalara ilişkin” bilgi aldı.

TÜSİAD’ın temaslar sırasında Türkiye’de kamuoyuyla paylaştığı “Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa: İnsan, Bilim, Kurumlar” raporu da tanıtıldı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir