Connect with us

Türkiye Gündemi

İSTANBUL MARATONU’NDA “ÖZGÜR VE ÖZERK ÜNİVERSİTE” İÇİN KOŞACAKLAR…

Üniversitelerindeki atanmış rektöre karşı direnişi sürdüren Boğaziçililer, özgür ve özerk üniversite taleplerini 7 Kasım 2021’de düzenlenecek İstanbul Maratonu’nda da dile getirmeye hazırlanıyorlar. “Boğaziçi Koşuyor” adlı etkinlikte iki yüze yakın öğrenci, akademisyen ve mezun seslerini şehrin cadde ve sokaklarında duyurmak için koşacaklar.

43. İstanbul Maratonu’nda bu yıl Boğaziçi Üniversitesi’nden kalabalık bir grup yer alacak. Üniversitelerindeki atanmış rektörlere karşı mücadeleyi sürdüren öğrenci, akademisyen ve mezunlar; üzerlerinde “Özgür ve Özerk Üniversite” yazan tişörtlerle 15 kilometrelik parkura çıkacaklar.

“ÖZGÜR VE ÖZERK ÜNİVERSİTE TALEBİMİZ TÜM TÜRKİYE İÇİN”
Koşuyu organize eden Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi (BUIM) adına yapılan açıklamada, “Türkiye’deki tüm üniversiteler için dile getirdiğimiz özgür ve özerk üniversite talebimizi maratona katılarak kampüs dışında da duyurmaya çalışacağız.” ifadelerine yer verilerek, maratonun üniversitenin tüm paydaşlarının yer alacağı ilk kitlesel spor etkinliği olduğu vurgulandı: “30-31 Ekim’deki sanal koşucularla birlikte 68 öğrenci, 53 akademisyen, 67 mezun ve 9 fahri Boğaziçi gönüllüsü toplam 197 kişinin “Boğaziçi Koşuyor” etkinliğine kayıt yaptı. Maraton üniversitenin tüm paydaşlarının yer alacağı ilk kitlesel spor etkinliği olacak. Koşmak en barışçıl eylemlerden biri ve dünyanın her yerinde farkındalık yaratmak için kullanılıyor. Bizler yurdun dört bir yanından gelip bir kamu üniversitesinde dünya standartlarında eğitim aldık. Bu fırsatın gelecek nesiller için de var olmasına inanan herkesi mesajımızı duymaya ve koşumuzu desteklemeye davet ediyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir