Connect with us

Finans & Ekonomi

“İLAÇTA RUHSAT SORUNLARI İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMELİ”

Abdi İbrahim İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, 5’inci defa İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. 2008’den beri bu görevi yerine getiren Barut, “gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilerek ruhsatlandırma süreçlerinde yaşanan sorunların ivedilikle çözülmesini beklediklerini” söyledi: “Tıkanan bu süreçler hem endüstrimizin; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat gibi konularda gelişmesine engel olmakta hem kamu maliyesi üzerine ilave yük oluşturmakta hem de halkımızın ilaç çeşitliliğine ulaşması önünde engel teşkil etmektedir.”

 

İEİS’in (İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası) Genel Kurul Toplantısı’nın ardından gerçekleşen ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nda 2008’den beri yürüttüğü başkanlık görevine yeniden seçilen Nezih Barut, “Bugün nihayet tüm zorlu koşullara rağmen sizlerle bir araya gelmekten ve sendikamızın yeni dönem faaliyetlerini başlatmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu zorlu koşullarda dahi yatırım yapmaktan, istihdam yaratmaktan, üretmekten ve ihracattan vazgeçmeyen, sanayimize sahip çıkan tüm üyelerimize, endüstrimize ve sendikamıza yaptıkları katkı ve bizlere verdikleri destek için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Abdi İbrahim İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, 5’inci defa İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

“SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ MUHATAPLARINA İLETTİK”
Abdi İbrahim İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut toplantıda “İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası olarak; Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, tüm ilgili Bakanlar, Bakan Yardımcıları, Cumhurbaşkanlığına bağlı politika kurulları, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve ilgili tüm bürokratlarla” bir araya geldiklerini ve “fiyatlandırma, ruhsatlandırma, geri ödeme, yerelleşme ve teşvikler gibi sektörlerini doğrudan ilgilendiren konulardaki sorunlarını ve çözüm önerilerini” ilettiklerini söyledi.

2008’den beri İEİS Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yerine getiren Barut, “gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilerek ruhsatlandırma süreçlerinde yaşanan sorunların ivedilikle çözülmesini beklediklerini” söyledi.

“BEKLEYEN ÇOK SAYIDA RUHSAT BAŞVURUMUZ VAR”
Uzun zamandır ilaç ruhsatlandırma süreçlerinde çok ciddi ve kritik problemlerle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Barut, şöyle konuştu: “Bu sorunlar nedeniyle ruhsatlandırma aşamasında bekleyen çok sayıda başvurumuz mevcut. Tıkanan bu süreçler hem endüstrimizin; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat gibi konularda gelişmesine engel olmakta hem kamu maliyesi üzerine ilave yük oluşturmakta hem de halkımızın ilaç çeşitliliğine ulaşması önünde engel teşkil etmektedir. Ruhsatlandırma süreçlerinde yaşadığımız sorunların çözülmesi ve gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle tamamlanması için otoritelerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz.”

Nezih Barut-İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Yönetim Kurulu Başkanı

“MEVZUAT KADAR UYGULAMALAR DA ÖNEM TAŞIYOR”
“Türk ilaç endüstrisinin biyobenzer ilaç alanında başarılı olması için” ilgili mevzuatın “bilimsellikten uzaklaşılmadan ancak ülkenin kendine özgü koşulları göz önünde bulundurularak” hazırlanmasının önemine dikkat çeken Barut, şunları kaydetti: “Tüm çabalarımızın neticesinde, genel bakış açısı sendikamızın aktardığı görüşleri yansıtan Biyobenzer Ürünler Hakkında Kılavuz yayınlandı. Yoğun çalışmalarımız sonuç verdiği için sektörümüz adına memnuniyet duyuyoruz. Ancak mevzuat kadar uygulamalar da önem taşıyor. Bundan sonraki uygulamalar ve alt kılavuzların da sektörümüzün gelişimine ve ülkemizin bu alanda kendine yeterli olma stratejisine uygun olması için çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

“YERELLEŞME SÜRECİ KALDIĞI
YERDEN DEVAM ETMELİ”

Barut, “yerelleşme politikasının ilk gününden itibaren Türk ilaç endüstrisine ve ülkemize sağladığı hızlı ve güçlü sonuçlardan” büyük memnuniyet duyduklarını belirtti: “Ancak ne yazık ki, Avrupa Birliği’nin Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki şikayeti sebebiyle, uygulama 2019 yılında durduruldu. Uygulamanın ülkemizin taraf olduğu uluslararası karar ve sözleşmelere aykırılık göstermediğine inanıyoruz. Konunun yakın takipçisi ve destekçisi olarak bu görüşümüzü ilgili tüm bakanlıklarda ve dava süreciyle ilgili düzenlenen toplantılarda dile getirdik ve sürecin Kasım ayı içerisinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Yerelleşme sürecinin kaldığı yerden devam ettirilmesi için Sayın Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un üreticilere verdiği destekten dolayı kendisine teşekkürü borç biliriz.”

İEİS (İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası) Yönetim Kurulu
Başkan
Nezih Barut Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Başkan Yardımcısı
Ali Arpacıoğlu Adeka İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Üyeler
Canan Bademlioğlu Abbott Lab. İth. İhr. Ve Tic. Ltd. Şti.
Muzaffer Bal Ali Raif İlaç San. A.Ş.
Bülent Karaağaç Bilim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Hakan Yıldırım Farma-Tek İlaç San. ve Tic. A.Ş.
İsmail Öncel İlko İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Hakan Koçak Koçak Farma İlaç ve Kimya San. A.Ş.
Öztürk Oran Terra İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Denetleme Kurulu
Ersan Küçük Drogsan İlaçları San. ve Tic. A.Ş.
İsmail Yormaz Recordati İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Murat Demirci Vem İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.

Disiplin Kurulu
Mustafa Ersin Erfa Centurıon Pharma İlaç San. Tic. Ltd. Şti.
Fevzi Akif Tolga Sözen Kansuk Laboratuarı San. ve Tic. A.Ş.
Murat Sait Barlas Liba Laboratuarları A.Ş.
Okan Güner Meda Pharma İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.
Halit Süha Taşpolatoğlu Tripharma İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir