Connect with us

Finans & Ekonomi

DOĞAN HOLDİNG, “YATIRIM BANKASIYLA” YENİDEN BANKACILIK SEKTÖRÜNDE…

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., Doğan Yatırım Bankası’yla yeniden bankacılık sektöründe. Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş ve Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, Türkiye’deki şirketlere “temel bankacılık hizmetlerinden hazine çözümlerine, yatırım bankacılığı ürünlerinden sürdürülebilirlik odaklı finansal danışmanlık hizmetlerine, yapılandırılmış finansmandan dijital finansman çözümlerine kadar uzanan alanlarda” yüksek katma değer sağlayacaklarının açıkladı.

 

Aydın Doğan’ın onursal başkanlığındaki Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’nin (Doğan Holding), 200 milyon TL başlangıç sermayesiyle kurduğu Doğan Yatırım Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) gerekli izinleri alarak faaliyete başladı. Holding ve banka yönetimi, grubun “köklü geçmişi ve değer oluşturma kültürünün” yanı sıra “yetkin ve tecrübeli kadrolarıyla” finans piyasasında iddialı olduklarını dile getirdi.

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş (soldaki) ve Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, Türkiye’deki şirketlere “temel bankacılık hizmetlerinden hazine çözümlerine, yatırım bankacılığı ürünlerinden sürdürülebilirlik odaklı finansal danışmanlık hizmetlerine, yapılandırılmış finansmandan dijital finansman çözümlerine kadar uzanan alanlarda” yüksek katma değer sağlayacaklarının açıkladı.

“-TÜRKİYE İYİ İSE BİZ DE İYİ OLURUZ- İNANCINDAYIZ”
Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, Doğan Yatırım Bankası’nın amaç ve hedeflerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirme toplantısında, “62 yıl boyunca Türkiye’den kazandığını yine Türkiye için yatırıma dönüştüren Doğan Grubu, geçtiğimiz yıl da pandemi şartlarına rağmen ülkemize değer katmaya devam etti. -Türkiye iyi ise, biz de iyi oluruz.- inancıyla 2020 yılında da faaliyetlerini genişleterek 1,5 milyar TL’lik yeni yatırım yaptı.” dedi.

Çağlar Göğüş- Doğan Holding CEO’su

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKMAYA KARARLIYIZ”
Grubun bankacılık sektöründeki birikimine dikkat çeken Göğüş, şunları söyledi: “Pandemi şartlarının bir yandan ekonomik sıkıntılar yarattığı bir yandan da dönüşüme zorladığı yeni dönemde işletmelerin geleneksel finansman yöntemlerinin yanı sıra çok daha fazla alternatif seçeneklere ihtiyacı olduğunu gördük. Bu noktada sadece tavsiye vermekle kalmayıp elimizi taşın altına sokmaya kararlıyız. Yatırım bankacılığı alanında grubumuzun deneyim, birikim ve küresel bağlantılarının sağlayacağı avantajlar, kendi yapacağımız fonlamalar ve bankacılık alanında en iyilerden oluşan ekibimizle Türkiye’de fark yaratacağımızı düşünüyoruz. Ülkemizde ölçeğinden bağımsız, ihracat potansiyeli yüksek ve katma değerli ürünleri olan firmalara hem finansman hem de hizmet çözümleri götürmeyi planlıyoruz. Son dönemde ülkemizde hızla gelişen girişimcilik sermayesine yönelik finansal araçlar yaratma konusu henüz emekleme aşamasında, bu konu da gündemimizde olacak.”

“ŞİRKETLERİN İHTİYAÇLARINA ÖZEL KATMA DEĞERLİ ÜRÜN VE HİZMETLER…”
Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu ise kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerine “yapılandırılmış finansman, yatırım bankacılığı, hazine, nakit yönetimi, dış ticaret finansmanı, dijital finansman ve diğer bankacılık çözümleri gibi ürün ve hizmetler sunacaklarını” kaydetti.
Şirketlerin ihtiyaçlarına özel “katma değerli ürün ve hizmetleri” bir arada sunarak “tek banka” yaklaşımıyla sektörde fark oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Horozoğlu; dünya genelinde ilginin arttığını belirttiği yatırım bankacılığının Türkiye’de de ciddi büyüme ivmesi yakaladığının altını çizdi:
“Finansmanın yapılandırılması ve finansmana erişim, şirket satın alma ve birleşme işlemleri, menkul kıymet ihracı ve halka arz gibi konular açısından yatırım bankacılığı çatısı altında ülkemizde çok önemli hizmetler sunulabileceğini düşünüyoruz.”

Hulusi Horozoğlu- Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü

“AKLA İLK GELEN YATIRIM BANKASI OLACAĞIZ”
Bu alandaki farkındalığı yükselterek müşterilerinin “borç ve sermaye tabanlarını çeşitlendirmelerine destek olacaklarını” ve “sürdürülebilir ve sağlıklı büyümelerine” katkıda bulunacaklarını taahhüt eden Horozoğlu, hedef ve vizyonlarına ilişkin şu detayları paylaştı: “Önümüzdeki dönemde yapılandırılmış finansman ürün ve hizmet yelpazesinde; finansal danışmanlık, özel plasman kredileri, kulüp ve sendikasyon kredileri, sürdürülebilir fonlama kaynakları, nakit akışına dayalı proje finansmanı, İslami finansman ürünleri, ülke kredileri, lokal piyasa borçlanma araçları ve çok uluslu kalkınma bankalarından sağlanacak kaynakların yer almasını hedefliyoruz. Vizyonumuz, yatırım bankacılığı ve yapılandırılmış finansman alanlarında, en iyi uygulamaları esas edinmiş, etkin, yetkin ve tecrübeli ekibimizle müşterilerimizin aklına ilk gelen yatırım bankası olmaktır. Ayrıca Doğan Grubu’nun e-ticaret ve dijital deneyiminden faydalanarak, dijital teknolojilerle donatılan bir yapıyla, e-ticaret şirketlerinin tedarikçisi olan KOBİ’lerin de finansman ihtiyacına çözüm olacak ve yapay zekaya dayanan karar destek modelleri bazlı dijital platformlar kurmayı da hedefliyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir