Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜSİAD SANAYİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM PROGRAMI “TÜSİAD DİJİTAL PLATFORMU” OLUYOR…

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) sanayinin dijital dönüşümüne destek sağlamak amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı önümüzdeki dönemde faaliyetlerine “TÜSİAD SD2 Dijital Platformu” ismiyle devam edecek. TÜSİAD SD2 yeni yapısıyla daha fazla teknoloji kullanıcısı ve tedarikçisine hizmet sunmayı hedefliyor. Platformda ayrıca yatırımcı ve dijital dönüşüm danışmanı üyeler de yer alabilecek.

Birçok aşaması www.tusiadsd2.org adresinden dijital yürütülen TÜSİAD SD2 Programı’nın 2021 yılı itibarıyla TÜSİAD SD2 Dijital Platformu’na dönüşmesiyle teknoloji ekosisteminin daha da genişletilmesi hedefleniyor. Platformda başlangıçtan günümüze 3 bin 176 program takipçisi ve 1742 kayıtlı teknoloji tedarikçisi yer aldı. Geçmiş üç dönemde 40 çözüm arayışı duyuruldu ve 681 çözüm önerisi sunuldu.

Simone Kaslowski-TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Simone Kaslowski-TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

“KULLANICI VE TEDARİKÇİ ARASINDAKİ İLİŞKİ YOĞUNLAŞIYOR”
Platform sayesinde teknoloji kullanıcısı ve tedarikçi arasındaki ilişkinin yoğunlaşacağını ifade eden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, konuyu şöyle detaylandırdı: “Sanayide dijital dönüşüm temalı ilk program TÜSİAD SD² aracılığıyla çözüm odaklı, somut ve sürdürülebilir bir başarı yakaladık. Bir pilot proje olarak çıkılan yolda, üç dönemin birikimiyle, ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakından takip ederek, kurumsallaşmış ve sürdürülebilir bir marka olarak dönüşümünü gerçekleştiriyor. Sahada gözlemlediğimiz yeni ihtiyaçlar doğrultusunda kurguladığımız TÜSİAD SD2 Dijital Platformu’yla teknoloji ekosistemine daha fazla katkıda bulunacak yeni bir yapıya geçiyoruz. Sürekli yayında olacak platform, ağımızdaki teknoloji şirketlerini daha da görünür kılacak. Böylece, teknoloji kullanıcısı ve tedarikçisi arasındaki ilişki daha da yoğunlaşacak. Ekosistemin farklı aktörlerinin de dahil olacağı TÜSİAD SD2 Dijital Platformu bu yönüyle inovasyon ekosisteminin sürdürülebilirliğine de katkı sağlayacak.”

Perihan İnci-TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkan Yardımcısı

Perihan İnci-TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkan Yardımcısı

“KULLANICI, TEDARİKÇİ VE YATIRIMCILARI ÜYELİĞİNİ BEKLİYORUZ”
TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkan Yardımcısı Perihan İnci, teknoloji kullanıcı ve tedarikçilerine platforma üye olma çağrısında bulundu: “Dijital dönüşümün başlıca aktörleri; teknoloji kullanıcıları ve tedarikçilerini platforma üyeliğe davet ediyoruz. Kullanıcılar, hem geçmiş dönemlerdeki gibi ihtiyaç alanlarında çağrı açarak tedarikçi başvurularını alabilir ve çağrı dönemimize katılabilir hem de tüm çözümleri her an görüntüleyebilir ve tedarikçilere ulaşabilir. Teknoloji tedarikçileri de çağrı dönemlerine başvuruyla katılmanın yanı sıra çalıştığı teknolojileri ve ürünlerini kullanıcı ve yatırımcılar için tanıtabilir. Teknoloji şirketlerinin yatırım ihtiyacına destek olmak için kurumsal yatırımcıları da üye olmaya davet ediyoruz. Yeni yapıda danışmanların da desteğini almayı hedefliyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir