Connect with us

Türkiye Gündemi

BALON TURLARI AFYONKARAHİSAR’DA TURİZMİ UÇURACAK…

Türkiye’nin termal turizm merkezi Afyonkarahisar, Frig Vadisi’nde başlayan sıcak hava balon uçuşları ve Ayazini Köyü’ndeki restorasyon çalışmalarıyla turistlerin ilgi odağında. Afyonkarahisar Valiliği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle başlayan Frig Vadisi çalışmaları bölgede turizmi ayağa kaldırdı.

Toplam 55 hektar büyüklüğündeki Frig Vadisi; oyma kaya mezarları, şapelleri, Bizans ve Roma dönemlerinin tarihi eserleriyle Anadolu’nun tarihinde önemli yere sahip. Vadi ve Emre Gölü üzerinde uçuşları başlayan balonlar, bölgenin doğal güzelliklerini havadan seyretme imkanı sağlıyor.

İbrahim Okumuş-Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi Koordinatörü

İbrahim Okumuş-Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi Koordinatörü

“2022 YAZINDA 4 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ”
Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi Koordinatörü İbrahim Okumuş, 2022 yazı için bölgeye 4 milyon turist beklediklerini dile getirdi: “Üç ay önce hafta sonları bölgeye 10 araç geliyorsa şimdi 1000-1500 araç geliyor. 2019 yılı turist sayımız 2.2 milyondu. Pandemi sonrasında Frigya’yla ilgili ilk beklentimiz 1 milyon. Bu 1 milyonun direkt Frigya amaçlı gelmesini bekliyoruz, eğer bunu termalle de birleştirirsek 2022 yazı için ortalama 4 milyon turist beklentimiz var.”

“DİĞER KÖYLERLE İLGİLİ PROJELERİMİZ DE SÜRÜYOR”
Turizm yatırımlarının yanı sıra bölgedeki köylerin restorasyon çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Okumuş, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “Yatırımlarımızı Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alıyoruz. Şu anda 8 aylık süreçte yatırım harcamalarımız 14 milyona yaklaştı. Bunun 4 milyonunu Emre Gölü’nün etrafındaki tesislere harcadık. Şimdi oraya Frigya atla binicilik yapıyoruz. Ayazini’de 50 evin restorasyon çalışmalarını tamamladık. 25 tane evin daha restorasyon çalışmalarını planladık. Sonrası için Ayazini Köyü’nde eski ve taş yapıların restorasyon çalışmaları var. Çalışmalar tamamlandığında toplam 50 milyonluk yatırım yapmış olacağız. Tek bir köyle de kalmayacağız. Bölgede diğer köylerle ilgili de alt yapı ve proje çalışmalarımız da devam ediyor.”

Hediye Güral Gür-NG HOTELS Yönetim Kurulu Başkanı

Hediye Güral Gür-NG HOTELS Yönetim Kurulu Başkanı

“BALON UÇULARI VE TERMAL TURİZM BİRBİRİNİ DESTEKLEYECEK”
Afyon’da 4 ay önce başlayan balon uçuşlarının turizme katkı sağlayacağına dikkat çeken NG HOTELS Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür ise şunları söyledi: “Balon uçuşlarının bölge turizmine büyük katkıları olacaktır. Talep arttıkça burada balon sayısının artması da bekleniyor. Balonlar arttıkça burada Kapadokya’da gördüğümüz şekilde görsel bir şölen oluşacak ve her şey yolunda gittiği takdirde balon turizmi mutlaka Afyon’a büyük katkılar sağlayacak. Balon turizmi ve termal turizm mutlaka birbirini destekleyecektir diye düşünüyorum. Termal aslında hep yanlış algılanan turizm türü. Yaşlanınca, hastalanınca gidilir diye düşünülüyor. Oysa gençler için de bakımlar ve kürler var. Gençlerimizin termale ilgisini arttırdıkça, balon, tarih ve termal turizm türlerinin birleşeceğini ve birbirlerine katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir