Connect with us

Türkiye Gündemi

“65 YAŞ ÜZERİ HERKES ZATÜRRE VE GRİP AŞISI OLMALI”

Kış aylarında zatürre ve grip hastalıklarının görülme sıklığı artıyor. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent, zatürre ve gribe karşı neden aşı yapılması gerektiğini anlattı.

65 yaş altındaki hastalıkları olan bireylerle, 65 yaş üzerinin grip ve zatürre aşısı olması gerektiğini söyleyen Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent, grip aşısının Ekim-Kasım aylarında yapılmasını tavsiye etti.

Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent-Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Dahiliye Uzmanı

Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent-Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Dahiliye Uzmanı

“BAĞIŞIKLIĞI CANLI TUTUYOR”
Zatürre aşısının Covid-19’a karşı direkt koruma sağlamadığına dikkat çeken Levent, hem bağışıklık sistemini canlı tutması hem de Covid-19’un üzerine oluşabilecek ikinci bir bakteriyel enfeksiyonu önlemesi nedeniyle önerdiklerini kaydetti.

“ZATÜRRE AŞISININ MEVSİMİ YOK”
Grip hastalığının zatürreye sebep olabileceğini dile getiren Levent, “Vakti geldiğinde yıllık grip aşısı yaptırılmalı. Zatürre aşısının bir mevsimi bulunmamakta, yılın her ayında yaptırılabilir. Grip aşısı ise özellikle Ekim-Kasım aylarında yaptırılabilir.” dedi.

“65 YAŞ ÜSTÜ HERKES AŞI OLMALI”
65 yaş ve üstü herkesten zatürre ve grip aşısı yaptırmalarını isteyen Levent, 65 yaşın altında olup; böbrek, karaciğer ve kalp yetmezliği, astım, koah, iskemik kalp hastalığı olanlara, diyabetlilere, dalağı alınanlara ya da dalak fonksiyon bozukluğu olanlara, tekrarlayan zatürre enfeksiyonu geçirenlere, kanser hastalarına, kemoterapi görenlere, organ ve kemik iliği nakli yapılanlara, huzur evi gibi kalabalık yerlerde yaşayanlara, hasta bakımıyla ilgilenenlere, bağışıklık yetmezliği olanlara veya bağışıklık baskılayıcı tedavi uygulananlara da zatürre ve grip aşısı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir