Connect with us

Türkiye Gündemi

VATANDAŞLAR “DİJİTAL DEMOKRASİ PLATFORMU”NDA SÖZ SAHİBİ OLACAK…

Türkiye’de katılımcı demokrasi kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan Oy ve Ötesi Derneği, Dijital Demokrasi Platformu’nu hayata geçirdi. Kurdukları platform sayesinde online ortamda bir araya gelecek vatandaşlar yaşadıkları ilçelerin yerel sorunlarını tespit ederek bunlara yönelik çözüm önerileri geliştirebilecek.

Pilot uygulamasına 2021’in Ağustos ayından itibaren İstanbul Avcılar’da başlanan Dijital Demokrasi Platformunda; “Oy ve Ötesi” masaya yatırılan sorunlara dair çözüm yollarının şekillendirilmesi ve Belediye Meclisi gündemine alınması için katkı sağlayacak.

Mustafa Köksalan-Oy ve Ötesi Derneği Başkanı

Mustafa Köksalan-Oy ve Ötesi Derneği Başkanı

“VATANDAŞLARIN KARAR ALMA SÜREÇLERİNE KATILMALARINI AMAÇLIYORUZ”
Vatandaşların yerel yönetim ve karar alma süreçlerine etkin biçimde katılmaları amacıyla çalıştıklarını ifade eden Oy ve Ötesi Derneği Başkanı Mustafa Köksalan, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “Dijital teknolojilerin yaşamımızda yarattığı en önemli değişimlerden biri vatandaşların özellikle yerel yönetim süreçlerine katılımını kolaylaştıran platformların gelişimine imkan tanıması. Dijital Demokrasi Platformu’yla ilçe sakinlerinin, yerel yönetim ve karar alma süreçlerine etkili biçimde katılmalarını hedefliyoruz. Platform; yurttaşların kendilerine sunulan sınırlı sayıdaki seçenekten birini tercih etmek veya öneri ve şikayetlerini yetkili mercilere ulaştırmak yerine, kendi tespit ettikleri sorunları ve geliştirdikleri çözüm önerilerini sunabileceği bir alan yaratıyor. Katılım odaklı dijital demokrasi araçlarını  tanıtma hedefindeki bu pilot uygulama sayesinde hem ilçede yaşayanlardan gelecek talep sayısında hem de yerel yönetimlerin dijital demokrasi araçlarını kullanma eğiliminde artış olmasını bekliyoruz.”

Platform hakkında detaylı bilgi için: dijitaldemokrasi.org

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir