Connect with us

Türkiye Gündemi

TOKYO 2020 OLİMPİYAT OYUNLARI’NDAN 8 MADALYAYLA DÖNDÜK…

Dünyanın en büyük kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketlerinden Procter & Gamble’ın (P&G) Olimpik Anneler projesiyle desteklediği 34 sporcu arasından Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na uğurladığı 29 sporcunun 8’i Türkiye’ye madalyayla döndü.

Türkiye’nin 13 madalya alarak rekor kırdığı Olimpiyat Oyunları’nda karate branşında ilk ve son kez yer alan milli sporcumuz Uğur Aktaş’ın bronz madalya kazanmasıyla birlikte Türkiye iki altın, iki gümüş ve dört bronz madalya kazandı.

Tankut Turnaoğlu-P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı

Tankut Turnaoğlu-P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı

“OLİMPİK ANNELER BAŞARILARIN ARDINDAKİ GİZLİ KAHRAMANLAR”
Tarihte ilk defa karate, okçuluk ve artistik cimnastikte madalya elde edildiğini belirten P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Olimpik Anneler ailesi olarak Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na bu denli geniş bir kafileyle katıldığımız için çok mutluyuz. Türkiye, Olimpiyatlarda 13 madalyayla rekor kırdı. Sporcularımız karate, okçuluk ve artistik cimnastikte tarihimizdeki ilk madalyaları elde etti. Olimpiyatlara katılan bütün sporcularımızı tebrik ediyoruz. Olimpik Annelerimiz bu büyük başarının arkasındaki gizli kahramanlar. Onlara ne kadar teşekkür etsek az”. dedi.

OLİMPİK ANNELER PROJESİ’NİN MADALYA KAZANAN SPORCULARI

Altın Madalya
Mete Gazoz
Busenaz Sürmeneli

Gümüş Madalya
Eray Şamdan
Buse Naz Çakıroğlu

Bronz Madalya
Hatice Kübra İlgün
Taha Akgül
Yasemin Adar
Uğur Aktaş

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir