Connect with us

Finans & Ekonomi

İŞ BANKASI’NIN AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ 661,6 MİLYAR TL

Türkiye İş Bankası, Haziran 2021 itibarıyla aktif büyüklüğünü yüzde 11,4 oranında artırarak 661,6 milyar TL’ye çıkardı. Bankanın nakdi kredi hacmi 396,4 milyar TL, gayrinakdi kredi hacmi 148 milyar TL seviyesine gelirken ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarı ise 544,4 milyar TL’ye ulaştı.

Brand Finance’in yayımladığı “Brand Finance Turkey 100 – 2021” raporunda, Türkiye’nin en güçlü markaları sıralamasında ilk sırada yer alan İş Bankası’nın toplam mevduat hacmi Haziran 2021 itibarıyla yıl sonuna göre yüzde 12,7 oranında artarak 415,6 milyar TL’yi buldu.

Hakan Aran-İş Bankası Genel Müdürü

Hakan Aran-İş Bankası Genel Müdürü

“KAYNAKLARI TÜRKİYE’NİN BÜYÜME MODELİNE UYGUN KULLANIYORUZ”
Banka kaynaklarını Türkiye’nin büyüme modeline uygun biçimde kullandıklarını ifade eden İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, devamında şunları dile getirdi: “Ülke ekonomisinin Covid-19 salgınının olumsuz etkilerini önemli ölçüde ortadan kaldırmaya çalıştığı ve ekonomik toparlanmanın ivmelendiği bu dönemde, katma değer sağlayan iktisadi paydaşlara finansman desteğini sürdürdük. Kaynaklarımızı ve deneyimlerimizi Türkiye’nin büyüme modelini üretime ve ihracata dayalı bir yapıya dönüştürme hedefi doğrultusunda kullanmaya özen gösterdik. Bu doğrultuda, ihracat kredilerimizdeki artış ikinci çeyrekte yüzde 10 düzeyinde gerçekleşti.”

TOPLAM 4,2 MİLYAR TL MENKUL KIYMET İHRACATI
Fon kaynaklarını çeşitlendirmek ve kaynakların vadesini uzatma amacıyla etkin bir yönetim izleyen banka, 2021 yılının ilk altı ayında yurt içi ve yurt dışı piyasalarda toplam 4,2 milyar TL menkul kıymet ihracı gerçekleştirdi. Bu dönemde, yüzde 110’un üzerinde bir yenileme oranıyla, yaklaşık 1 milyar ABD Doları tutarında sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.

ÖZKAYNAK BÜYÜKLÜĞÜ 70,6 MİLYAR TL
İş bankası 2021’in ilk altı ayında 4 milyar TL düzeyinde net kar elde ederken, aynı dönem sermaye yeterliliği rasyosu yüzde 17,7, özkaynak büyüklüğü ise 70,6 milyar TL düzeyinde oluştu.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir