Connect with us

Finans & Ekonomi

KARGO SEKTÖRÜNDE BÜYÜME SÜRÜYOR…

Hacmi 520 milyar TL’ye ulaşan lojistik sektörünün 2021’in ilk altı ayında da büyümesi sürdü. Lojistiğin önemli alt kalemlerinden “kargo” bu süreçte 100 bin kişiye istihdam sağladı. GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, büyümenin devam edeceğini söyledi.

GKN Kargo’nun 2021’in Ocak ve Temmuz ayları arasında yüzde 150 büyüyerek araç sayını 76’dan 130’a çıkardığını belirten GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, aylık taşınan paket sayısının ise 600 binlerden 1,5 milyon seviyesine yükseldiğini vurguladı.

Gökhan Akyürek-GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı

Gökhan Akyürek-GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı

“COVID-19 DİJİTAL ALIŞVERİŞE YÖNELTTİ”
Covid-19 kısıtlamalarının tüketiciyi dijital mecralardan alışverişe yönlendirdiğini ifade eden Akyürek, devamında şunları dile getirdi: “Normalleşmeyle satın alma davranışı perakende sektörüne yöneldi. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda taşıdığımız ürünlerin hacmine bakarak, perakende sektörünün son 2 yılın en iyi seviyesini yakaladığını söyleyebiliriz. Bayram öncesi ve sonrasında perakende gönderimlerini destekleyebilmek için 35 araç ve 150’ye yakın personel takviyesi yaptık. Özellikle yoğunluğun arttığı bu dönemde yüzde 100 müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çalışıyoruz. Bu noktada kurum ve kişilere özel, ihtiyaç odaklı butik hizmet modelimizi uyguluyoruz.”

“LOJİSTİKTE İSTİHDAM ARTACAK”
Salgın öncesinde toplumun belli bir kesiminin internet alışverişini tercih etmediğini hatırlatan Akyürek, “Pandemi internet alışverişini zoraki de olsa arttırdı ancak normalleşmeyle birlikte perakende sektörünün toparlanmaya başladığını görüyoruz. Tüketim ne yolla gerçekleşirse gerçekleşsin lojistiği hep arka planda kalan ancak en önemli maddelerden biri olmaya devam edecek. Üretmeye ve tüketmeye devam ettikçe ürünleri gideceği yere ulaştıracağız. Lojistik sektörü 520 milyar TL’lik devasa bir hacme sahip. Bu hacmin ve istihdamın artacağına inanıyoruz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir