Connect with us

Finans & Ekonomi

YERLİ TEKNOLOJİYLE TARIMDA SU TASARRUFU…

Tarım ve turizm alanında hizmet sunan API Group’a ait Konsept Tarım, yerli ürünün sürdürülebilir geleceğine yönelik teknolojik yatırımlarına devam ediyor. 10 milyon metrekarelik Türkiye’deki en büyük ceviz bahçelerinin sahibi firma; yerli mühendislik gücünü kullanarak, GPS dikim tekniği, damla sulama ve drone’la ilaçlama teknikleriyle teknolojiyi tarıma entegre ediyor.

Üretimlerini “sürdürülebilirlik” anlayışıyla gerçekleştiren Konsept Tarım, GPS dikim tekniği, damla sulama ve drone’la ilaçlama yöntemleriyle tarım yaparken, damla sulama sistemleriyle yüzde 50-65 oranında su tasarrufu sağlıyor.

Alper Apaydın-API Group ve Konsept Tarım CEO’su

Alper Apaydın-API Group ve Konsept Tarım CEO’su

“SUYUN HER DAMLASINI TAKİPTEYİZ”
Su tasarrufu hususunda hassas davrandıklarını ifade eden API Group ve Konsept Tarım CEO’su Alper Apaydın, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “Türkiye’de tüketilen suyun yüzde 70’inden fazlası tarımsal üretimde kullanılıyor. Bu nedenle tarım alanlarında suyun modern sistemlerle kullanılması konusunda yapılan çalışmalar artırılıyor ancak buna rağmen ‘vahşi sulama’ oranı halen çok yüksek. Biz, teknolojiyi tarıma entegre ediyor ve yerli mühendislik gücünü kullanarak suyun her damlasını takip edecek sistemlerle büyümeye devam ediyoruz.”

“DİJİTAL TAKİP VERİMLİLİK SAĞLIYOR”
Verimli ve sürdürülebilir tarım için teknoloji kullanımının önemine değinen Apaydın, “Araziyi hazırlarken kullandığımız GPS teknolojisi suyun akım yönünü ayarlamamızı sağlıyor. Sulama sistemlerinin ekim alanına göre ayarlanması, gübreleme sistemlerinin dijital takip edilmesi verimlilik getiriyor. Su tasarrufunu aynı zamanda su hasadı yaparak yani yağmur suyunu biriktirerek sağlıyoruz.” dedi.

YÜKSEK VERİMLE KALİTELİ ÜRÜN
Drone’la ilaçlama konusunda çeşitli üniversitelerin teknokentleriyle ortaklaşa çalışmalar yürüten Konsept Tarım, fidan üretiminin yanı sıra belirli dönemlerde çiftçilere gübreleme, ilaçlama ve sulamayla ilgili konularda eğitimler veriyor. Şirket, tarımda teknoloji kullanımıyla iş gücünde tasarrufla birlikte ekili alanlarda en yüksek verimle kaliteli ürün elde edebiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir