Connect with us

Finans & Ekonomi

SAVUNMA SANAYİNE YÖN VEREN PROGRAM: SAHA MBA…

SAHA İstanbul’un TÜBİTAK TÜSSİDE iş birliğiyle organize ettiği “savunma, havacılık ve uzay sektörlerinde faaliyet gösteren” üye firmaların yöneticileri ile sahiplerine yönelik SAHA MBA Yönetici Geliştirme Programı’na kayıtlar başladı. 150 kişi kontenjanlı ve sektör odaklı Executive MBA Programı’nda bu yıl 40 başlık altında toplamda 252 saat eğitim verilecek.

 

SAHA Akademi 2021-2022 eğitim dönemi eylül ayında açılacak. Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek Executive (Yönetici) MBA Programı için dünyanın aynı konudaki en popüler müfredatı örnek alındı.
İstanbul, Ankara ve Gaziantep’teki merkezlerde hayata geçecek programın eğitmen kadrosunda; savunma sanayindeki önemli firmalarının yöneticileri, yerli ve yabancı bilimciler, üst düzey bürokratlar ve TÜBİTAK TÜSSİDE uzmanları yer alıyor. 150 kişiyle sınırlı program, 27 Eylül’de başlayacak.

PROGRAM DÖRT TEMA ÜZERİNE KURGULANDI
2021-2022 eğitim programı ders içeriği “Kurumu Yönet”, “İşi Geliştir”, “Yönetici Yönünü Güçlendir” ve “İnovasyon ve Ar-Ge Kültürüyle Bütünleş” temalarına göre şekillendirildi.40 başlıkla 252 saatlik eğitimi içeren SAHA MBA Programı’na bu yıl ayrıca “30 saatlik İşletme Yönetimi Simülasyonu, 12 saat Mentörlük Programı ve 24 saat Vaka Çalışması” yetkinlikleri de eklendi.

İlhami Keleş- SAHA İstanbul Genel Sekreteri

“KURUM VE ÇALIŞANLARINI ZİRVEYE TAŞIMALARINI İSTİYORUZ”
SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, SAHA MBA Programı’yla “bilgisi ve enerjisiyle kurumunu ve çalışanlarını zirveye taşıyacak” yöneticiler yetiştirmek istediklerini belirtti. “Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkılarımızın bizden sonraki nesillerde de devam etmesi adına hayata geçirdiğimiz programımızın üçüncü döneminde de yeni yetkinliklerimizle geleceğin savunma sanayisine yön vereceğiz.” diyen Keleş ardından şunları kaydetti: “SAHA MBA’da hedefimiz çok fazla katılımcıya eğitim vermek değil, eğitim kalitesini uluslararası standartlara yükselterek, dünya çapında ilk 10 MBA programı arasında yer almak. Bunu başarmak için de sektör lideri firma yöneticileri, üst düzey bürokratlar, yerli ve yabancı bilim insanlarının eğitim vereceği programımızla Ar-Ge’den inovasyon kültürünün geliştirilmesine kadar farklı konularda eğitimleri müfredatımıza kazandırdık.”

“SEKTÖRÜN GELECEKTEKİ İHTİYAÇLARINA ODAKLANDIK”
Bu programla “sektörün sadece bugünkü değil gelecekteki ihtiyaçlarına da odaklandıklarını” ifade eden Keleş, konuyu şöyle detaylandırdı: “Programımıza yeni temalar ve yetkinlikler ekleyerek sektörün ve yöneticilerin ihtiyaçlarına çözüm sunuyoruz. Her dönem yenilerini eklediğimiz tema ve yetkinliklerimizle yöneticilerin, kurumlarının potansiyelini artırmak için yol gösterici olmalarına, ekiplerini ortak amaçlar etrafında bir arada tutabilmelerine ve işlerini daha etkin bir şekilde yönetebilmelerine bugün olduğu gibi gelecekte de destek olacağız. Yeni eğitim döneminde de sektörün içinde yer alan hocalarımız, sektörün tüm dinamiklerini karşılayan müfredatımızla ekonomik gelişimden dijital dönüşüme, yöneticilik becerilerinden, hukuki süreçlere kadar bir yöneticinin ihtiyaç duyacağı bilgileri en ince detaylarıyla aktaracağız.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir