Connect with us

Finans & Ekonomi

“TÜRKİYE YAPAY ZEKA İNİSİYATİFİ GİRİŞİMLER HARİTASI” YAYIMLANDI…

Yapay zeka ekosisteminin gelişmesini ve sürdürülebilirliğini desteklemek; kişi ve kurumlar arasında işbirliklerini, kapasite ve ticarileşme oranının artmasını sağlamak amacıyla faaliyetini sürdüren Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin Girişimler Haritası (Haziran 2021) yayımlandı.

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin (TRAI) Haziran 2021 haritasında; görüntü işleme, öngörü ve veri analitiği, arama asistanı ve arama motoru, doğal dil işleme, chatbot ve diyalogsal yapay zeka, makine öğrenmesi, optimizasyon, otonom araçlar, robotik süreç otomasyonu ve akıllı platformlar alanlarında çalışmalar yapan toplan 188 girişim yer aldı.

GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ BÜYÜDÜ
Son yıllarda Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi ekosistemi önemli ölçüde büyüdü. Kurulduğu 2017 yılını 24 girişimle tamamlayan kurumun, 2018 yılında 28 şirket desteği, 9 teknoloji iş ortağı ve ekosistem haritasında 64 girişimi bulunuyordu.

OTONOM ARAÇ, CHATBOT GİBİ KONULARDA ÇALIŞAN GİRİŞİMLERİN SAYISI ARTTI
Görüntü işleme, doğal dil işleme, otonom araç, chatbot, ses tanıma, öngörü ve analitik gibi konularda çalışmalar gerçekleştiren girişimlerin sayısı 2019 yılında 75’e ulaştı.

2020’DE GİRİŞİMLERİN SAYILARI HIZLA YÜKSELDİ
2020 yılının Mart ayında ise özel sektörün yapay zekaya ilgisi, artan yatırım ve destek imkanlarıyla birlikte yapay zeka girişimlerinin etki alanları genişledi ve girişim sayısı 112’yi buldu. 2020’nin Temmuz ayında girişim haritasında 134 girişim varken, Kasım 2020’de bu sayı 145, Şubat 2021’de ise 164’e çıktı.

TRAI Girişim Haritası yılda 3 kez güncellenerek, Türkiye ekosistemindeki yeni yapay zeka girişimleri ekleniyor. Ayrıntılı bilgi için: https://turkiye.ai/girisimler/

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir