Connect with us

Türkiye Gündemi

E-TİCARETTE İSTİHDAM AÇIĞI…

E-ticaret sektöründe istihdam açığı büyüyor. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) E-ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, e-ticaretin her kademesinde yeni personel ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Bilişim Sanayiciler Derneği’nin (TÜBİSAD) son raporlarına göre, Covid-19 etkisiyle 2020’de internetten satış yapan işletme sayısının bir önceki yıla kıyasla 4 katına ulaştı. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) E-ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, e-ticarete katılan işletme sayısının 2015’ten bu yana yüzde 42 arttığını kaydetti.

 Cenk Çiğdemli-TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) E-ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu

Cenk Çiğdemli-TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) E-ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu

“FİRMALARIN YARISINDAN FAZLASININ EK İSTİHDAMA İHTİYACI VAR”
E-ticaret harcamalarının yüzde 45 büyüdüğünü ifade eden Çiğdemli, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “E-ticaretin gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının yüzde 4,5’e ulaşmasıyla Türkiye artık olgun pazarlar arasına girdi. E-ticaret harcamaları yüzde 45 büyüdü. Dünyada da internet kullanan her beş kişiden dördü e-ticareti deneyimliyor. TÜBİSAD raporlarına göre; Türkiye’de e-ticaret yapan işletmelerin yüzde 22’si ek istihdama ihtiyaç duyduğunu belirtmiş. Ancak sektör sadece internet satışı yapan firmalardan ibaret değil. E-ticaretle bağlantılı birçok yan sektör var. Tüm sektör paydaşlarını hesaba katarsak, sektörde ek istihdam ihtiyacı duyan firma oranı yüzde 50’den fazladır.”

“BİRÇOK KATEGORİDE AÇIK MEVCUT”
Sektörde e-ticaretle ilgili birçok kategorideki istihdam açığına dikkat çeken Çiğdemli: “Sektörde şu an en önemli sorun, uzman personel bulunamaması. E-ticaret çok büyük bir sektör ve gittikçe de büyüyor. Sektör özellikle gençlere bu alandaki istihdam boşluklarını doldurmak için çok fazla fırsat sunuyor.” dedi.

“GENÇLERE ÜCRETSİZ EĞİTİMLER SUNUYORUZ”
Ticimax Akademi’nin e-ticaret, e-ihracat, pazaryerleri, SEO, sosyal medya satış ve pazarlama yöntemleri, Google Ads, Facebook reklamcılığı, Google Analytics, e-ticaret fotoğrafçılığı gibi pek çok eğitimi ücretsiz sunduğunu hatırlatan Çiğdemli, bu alanda kendisini geliştirmek isteyen gençleri eğitimlere davet etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir