Connect with us

Finans & Ekonomi

OTOKAR, SLOVAKYA’YA OTOBÜS İHRAÇ EDECEK

Türkiye’nin öncü otobüs markalarından Otokar, Slovakya’ya otobüs ihraç etmeye hazırlanıyor. Slovakya’da hizmet veren Bratislava Toplu Taşıma Şirketi DPB, (Dopravny Podnik Bratislava) Otokar’a “Kent Körüklü” modelinden 40 otobüs sipariş etti.

50’den fazla ülkede otobüsleri kullanılan Otokar, Slovakya’nın başkenti Bratislava’nın toplu taşımacılık ihtiyaçları doğrultusunda üretilecek otobüsleri 2021 yılı sonuna kadar teslim etmeyi planlıyor.

Serdar Görgüç-Otokar Genel Müdürü

Serdar Görgüç-Otokar Genel Müdürü

“ORTA VE DOĞU AVRUPA’DA BÜYÜMEK İSTİYORUZ”
Orta ve Doğu Avrupa’da büyüme hedeflediklerini söyleyen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “Bu siparişle birlikte Orta ve Doğu Avrupa’da büyüme hedefimizde önemli bir adım atarak Slovakya’yı otobüs ihracatı yaptığımız ülkeler arasına ekliyoruz. Bugün otobüslerimiz Türkiye’nin yanı sıra, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Malta, Romanya, Polonya, Letonya, Sırbistan, Bulgaristan gibi pek çok Avrupa ülkesinde şehir içi toplu taşımacılıkta kullanılıyor. Türkiye’de tasarlanan ve üretilen otobüslerimizin dünyanın önde gelen şehirlerinde kullanılmasından gurur duyuyoruz.”

Hakan Bubik-Otokar Ticari Araçlar Uluslararası Satış Pazarlama Direktörü

Hakan Bubik-Otokar Ticari Araçlar Uluslararası Satış Pazarlama Direktörü

BRATISLAVA’NIN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA ÜRETİLECEK”
Sipariş edilen Kent Körüklü otobüslerinin Bratislava’nın ihtiyaçları doğrultusunda üretileceğini ifade eden Otokar Ticari Araçlar Uluslararası Satış Pazarlama Direktörü Hakan Bubik: “Bratislava Toplu Taşıma Şirketi DPB’nin istekleri doğrultusunda, yolcuların seyahat deneyimini keyifli kılacak ve şoförlerin sürüş konforunu arttıracak birçok yenilik ilk defa bu araçlarla Avrupa pazarına sunulacak.” dedi.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK
Bratislava’nın isteklerine göre üretilecek Kent Körüklü’de birçok yeni özellik yer alacak. Otomatik yolcu sayımı gerçekleştirecek araçlarda Wi-Fi bağlantısının yanı sıra USB şarj bölümleri de yer alacak. Otobüslere yerleştirilen yüksek çözünürlüklü kameralarla, görme engelliler de dahil olmak üzere, tüm yolculara güvenlik sağlayacak bir bilgi sistemi kurulacak. Yolcular, bilgi sistemlerinden güncel haberleri, hatların ve aracın mevcut hareketini gerçek zamanlı takip edebilecek. Geniş kapıları, alçak tabanlı girişi ve engelli rampasıyla engelli, çocuklu ve yaşlı yolcuların rahatça inip binebilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir