Connect with us

Finans & Ekonomi

KRİPTO PARALARA “KARA PARA” ÖNLEMİ

Kripto paralara ilişkin 1 Mayıs 2021 itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte; kripto varlık hizmet sağlayıcıları “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler” hakkında yönetmeliğin “Yükümlüler” kısmına dahil edildi. Yönetmeliğe ayrıca “tasarruf finansman şirketleri” dahil, spor kulüpleri, bankalar, varlık yönetim şirketleri hatta noterler dahil birçok şirket türü eklendi.

Yeni yönetmeliğin kara paranın önlenmesi açısından önem taşıdığını belirten ABStocks Kripto Borsası Yatırımcısı ve AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, kripto borsaları gibi işletmelerin de “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun” kapsamında sorumlu olacağına dikkati çekti.

Muhsin Bayrak-ABStocks Kripto Borsası Yatırımcısı ve AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Muhsin Bayrak-ABStocks Kripto Borsası Yatırımcısı ve AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı

“KRİPTO PARALAR İÇİN DÜZENLEMELER ŞART”
Kripto para işlemlerinin temiz ve düzgün yapılabilmesi adına bir takım düzenlemelerin şart olduğunu söyleyen ABStocks Kripto Borsası Yatırımcısı ve AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, devamında şunları dile getirdi: “İşlerin temiz ve düzgün yapılabilmesi adına bu tür düzenlemelerin olması şart. Yoksa hayal satılıyor ve insanlar mağdur bırakılıyor. Kara paranın aklanmasının önlenmesi ve bu sayede düzgün vergilerin alınması ülkemiz adına çok önemli. Umarım yeni çıkacak düzenlemelerle sektörümüz daha üst seviyelere çıkacak ve dünya pazarındaki hak ettiği yeri bulacaktır.”

“OLASI MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK”
Bayrak, hükümetin aldığı bu kararların; gelecekte yaşanması muhtemel birçok mağduriyetin önüne geçeceğini ve kripto alanında faaliyet gösteren firmaları da “disipline” edeceğini kaydetti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir