Connect with us

Finans & Ekonomi

“TAM KAPANMA SOSYAL TİCARETİ ARTIRACAK”

Covid-19 salgını, 2020 yılında sosyal ticaretin büyümesinde etkili olmuştu. Salgın tedbirleri çerçevesinde Türkiye’de 29 Nisan-17 Mayıs arasında uygulanacak “tam kapanmanın” sosyal ticaretin yükseliş ivmesini yeniden hızlandıracağı öngörülüyor. Paymes Kurucu Ortağı Hasan Jabbarov, 20 günlük tam kapanma sürecinde sosyal ticaret alışverişlerinde 10 kat artış beklendiğini söyledi.

We Are Social ve Hootsuite’in hazırladığı “Dijital 2021 raporuna göre; Türkiye’de 65.8 milyon internet kullanıcısı bulunurken bunlardan 60 milyonu sosyal medyayı aktif kullanıyor. Günde ortalama 7 saat 57 dakikayı internette geçiren Türk kullanıcılar; 2 saat 57 dakikasını da sosyal medya platformlarına zaman harcıyor. Sosyal medya kullanımının artmasına bağlantılı olarak; sosyal ticaretin de 2017’den bu yana yaygınlaştığını belirten Paymes Kurucu Ortağı Hasan Jabbarov, Covid-19’un büyümeyi hızlandırdığını ifade etti.

Hasan Jabbarov-Paymes Kurucu Ortağı

Hasan Jabbarov-Paymes Kurucu Ortağı

“ANNELER GÜNÜ SOSYAL TİCARETTE DOPİNG ETKİSİ YARATACAK”
Tam kapanma dönemine denk gelen “Anneler Günü” nedeniyle satışların artacağını kaydeden Jabbarov, devamında şunları dile getirdi: “20 gün boyunca evde olmamız zaten zamanımızın büyük bir bölümünü harcadığımız sosyal medyada daha fazla zaman geçirmemizi tetikleyecek. Bu süreçte sosyal ticaretin sağladığı kolaylıkla alışverişlerimizi sosyal medya platformlarından gerçekleştireceğiz. Özellikle Anneler Günü’nün de bu sürece denk gelmesi sosyal ticarette bir doping etkisi yaratacak. Bu artış aslında sosyal medya satıcılarının da bu süreçte ekonomik olarak ayakta kalabilmelerini sağlayacak.”

“AİLE EKONOMİLERİ DESTEKLENECEK”
Çoğunluğunu bireysel satıcıların oluşturduğu satış platformlardan alışveriş yaparak aile ekonomilerine destek yapılabileceğini vurgulayan Jabbarov: “Paymes olarak kullanıcıların ödeme işlemlerinin 20 saniye gibi kısa sürelerde tamamlamalarını sağlayarak 20 günlük süreçte güvenli ve hızlı alışverişleri destekleyeceğiz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir