Connect with us

Reel Sektör

26. İSTANBUL ULUSLARARASI EV TEKSTİLİ FUARI 20-24 EYLÜL’DE…

26. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS), 20 – 24 Eylül 2021 tarihlerinde CNR Expo Fuar Merkezi’nde yapılacak.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, Covid-19 salgını nedeniyle fuarın ertelendiğini açıkladı.

Hasan Hüseyin Bayram-Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı

Hasan Hüseyin Bayram-Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı

“DÜNYA TRENDLERİNİ BELİRLİYORUZ”
Türk ev tekstili sektörünün; Çin, Hindistan ve Pakistan’dan sonra dünyanın dördüncü, Avrupa’nın birinci en büyük tedarikçisi olduğunu ifade eden TETSİAD Başkanı Bayram: “Dünyanın en büyük brode ve gipür makine parkına sahibiz. Ayrıca tasarım şampiyonuyuz ve dünya trendlerini biz belirliyoruz.” dedi.

“EN FAZLA KATMA DEĞER TÜRK EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜNDEN”
Türk ev tekstilinin, kg başı ihracat değerini 8 doların üzerine çıkararak en fazla “katma değer” sağlayan sektör olduğunu hatırlatan Bayram, devamında şunları dile getirdi: “Salgının tüm olumsuzluklarına rağmen, 2020 yılında 194 ülkeye yaklaşık 3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Virüsün ölümcül tehdidine rağmen ülkemize katma değer sağlamak için canları pahasına yeni pazarlar arayıp ve bulan, ülke ekonomimize büyük katkı sağlayan sektörümüzün tüm emektarlarına teşekkür ediyorum.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir