Connect with us

Türkiye Gündemi

İSTANBUL “AÇIK HAVA SAHNESİNE” DÖNÜŞÜYOR…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş organizasyonuyla binlerce müzisyeni İstanbullularla buluşturacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Bir Sahne” projesi ile Covid-19 salgınında zor günler geçiren müzisyenlere maddi destek sağlanacağını ifade etti.

“İstanbul Bir Sahne” projesi ile şehrin 39 ilçesinin tamamında; parklar, duraklar, metro platformları, müzeler, sokaklar, otoparklar, günlük işe gidiş geliş noktaları ve ikonik mekanlar açık hava sahnesine dönüştürülerek kültür sanat etkinlikleri gerçekleşecek. Tüm etkinlikler açık havada, ücretsiz ve salgın koşullarına uygun biçimde yapılacak.

Ekrem İmamoğlu-İBB Başkanı

Ekrem İmamoğlu-İBB Başkanı

“İSTABUL’UN FARKLI NOKTALARI CANLI SAHNEYE DÖNÜŞECEK”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrin birçok noktasını “canlı sahneye” dönüştüreceklerini belirtti: “Şehirdeki sessizliğe son verme ve şehri notalarla şenlendirme vaktidir. Bu projeyle bir yandan müzisyenlere destek olacağız, bir yandan da şehrin farklı noktalarını canlı müzik sahnesine dönüştüreceğiz. Tabi ki, tüm sağlık önlemlerini, etkinlik öncesinde ve sırasında, İBB olarak biz alacağız.”

“MÜZİSYENLER HAK ETTİĞİ DESTEĞİ ALACAK”
İmamoğlu, destek almak isteyen müzisyenlere şöyle seslendi: “İstanbullular, salgına rağmen, iç huzuruyla, güvenle ücretsiz konser keyfi yaşayacak. Hem de sanatçılarımız emeklerinin karşılığı olarak hak ettikleri desteği alacaklar. Bu nedenle destek ihtiyacı hisseden müzisyenlerimizi davet ediyorum. Sitemize girin ve başvurunuzu yapın.”

SON BAŞVURU 9 NİSAN
“İstanbul Bir Sahne” projesine başvurular bugün başlıyor. Etkinliklerde yer almak isteyen müzisyenler ve müzik toplulukları başvurularını 9 Nisan 2021’e kadar www.istanbulbirsahne.com adresinden yapabilecek.

HER MÜZİSYENE 2 BİN TL…
Katılım koşullarını yerine getiren müzisyenler ve müzik topluluklarına, başvuru sırasına göre kontenjan limitleri kapsamında yer alacağı proje ile her bir müzisyene 2 bin TL’lik bir bütçe verilecek. Etkinliklerin yer ve tarih bilgileri ise salgın tedbirleri ve hava şartlarına göre planlanacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir