Connect with us

Gündem

“ABD’NİN ÖNCELİĞİ KÜRESEL SAĞLIK GÜVENLİĞİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Lefkoşa Büyükelçisi Judith G. Garber, Yakın Doğu Enstitüsü, NEU American Corner ile Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen online seminerde akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi. ABD yönetiminin dış politikalarını açıklayan Garber, küresel sağlık güvenliği, ekonomik durgunluk ve iklim değişikliğinin en önemli öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Seminerde; Kıbrıs sorunu, Akdeniz, Covid-19 salgını, Rusya, Çin, iklim değişikliği ve diğer dış politika konuları ele alındı.

Judith G. Garber-ABD Lefkoşa Büyükelçisi

Judith G. Garber-ABD Lefkoşa Büyükelçisi

“İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ DIŞ POLİTİKANIN MERKEZİNDE”
ABD Başkanı Joe Biden’ın insan hakları ve demokrasiyi ABD dış politikasının merkezine aldığını ifade eden ABD Lefkoşa Büyükelçisi Judith G. Garber: “Biden yönetiminin dış politika önceliklerinden biri Covid-19 salgını ile mücadele ve küresel sağlık güvenliği. Bunun yanı sıra küresel ekonomik durgunluğu tersine çevirmenin, demokrasiyi yeniden kuvvetlendirme ve ayrıca iklim değişikliği ile mücadele alanında yapılan çalışmalar da öncelikleri arasında.” dedi.

“5+BM, RESMİ MÜZAKERELERİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN KRİTİK BİR ADIM”
Nisan ayı sonunda yapılacak gayrıresmi “5+BM Kıbrıs” toplantısına da değinen Garber, devamında şunları dile getirdi: “ABD için esas olan Kıbrıs sorununun çözüm sürecinin, BM gözetiminde ve Güvenlik Konseyi kararları zemininde, Kıbrıslılar tarafından yürütülmesidir. 5+BM toplantısını, resmi müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik ‘kritik önem taşıyan bir adım’ olarak nitelendirebiliriz.”

İKİNCİ ETKİNLİK 7 NİSAN’DA
2020-2021 akademik yılı boyunca düzenlenecek online seminerlerin ikincisi, 7 Nisan’da gerçekleşecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir