Connect with us

Finans & Ekonomi

NACİ AĞBAL 133 GÜN SONRA GÖREVDEN ALINDI…

8 Kasım 2020’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Murat Uysal’ın yerine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine getirilen Naci Ağbal, 133 gün sonra başka bir kararnameyle koltuğunu Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’na bıraktı. 

 

TCMB Başkanlığı görevini yürüttüğü 133 günde Para Piyasaları Kurulu (PPK) toplamda 8.75 puan faiz artışına giden Naci Ağbal, yerini Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’na devretmesi sonrasında Twitter hesabında şunları dile getirdi: “Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin.”

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu- TCMB’nın yeni Başkanı

KAVCIOĞLU, 26’NCI DÖNEM AK PARTİ MİLLETVEKİLİ
375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’inci maddesi kapsamında görevden alınan Ağbal’ın yerine TCMB Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 2019’da Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. Esbank T.A.Ş.’de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 26’ıncı döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Bayburt Milletvekili sıfatıyla yer aldı.

İNGİLTERE’DE İŞLETME EĞİTİMİ GÖRDÜ
23 Mayıs 1967’de Bayburt doğumlu Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Muhasebe Entitüsü mezunu. İngiltere Hastings College’ta işletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı’nda başkanlık görevini üstlenen Kavcıoğlu, Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti, Galatasaray Spor Kulübü Kongre ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu üyesi.

G20’DE EN YÜKSEK İKİNCİ FAİZ ORANI YÜZDE 19’LA TÜRKİYE’DE
Naci Ağbal, TCMB Başkanı olduğunda politika faiz oranı yüzde 10.75’ti. Bu koltukta oturduğu 133 günde oran yüzde 19’a yükseldi. En son artış kararı 18 Mart 2021 tarihindeki Para Piyasaları Kurulu (PPK) toplantısında alındı. Şu anda Türkiye, G20 üyeleri içinde en yüksek faizin verildiği ikinci ülke durumunda.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir