Connect with us

Türkiye Gündemi

330 BİN ÖZEL GÜVENLİKÇİNİN 43 BİNİ KADIN…

Türkiye’de özel güvenlik sektörüne ait ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği’nin (GÜSOD) açıklamasına göre; son beş yılda kadın güvenlik personeli sayısı 10 bin artarak 43 bine yükseldi.

Sektörde kadın personellere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini dile getiren GÜSOD Başkanı Levent Güler, “Kadın özel güvenlik görevlilerinin daha dikkatli, daha detaycı olması özel güvenlik sektöründe farklı bir kazanım olarak değerlendiriliyor.” dedi.

KADIN GÜVENLİKÇİLER AVM, PLAZA, ÜNİVERSİTE VE MÜZELERDE GÖREV YAPIYOR
2004 yılında çıkan 5188 sayılı yasa ile özel güvenlik sektörü büyümesini sürdürüyor. Sektörde hali hazırda 43 bini kadın 330 binin üzerinde özel güvenlik görevlisi görev yapıyor. Kadın özel güvenlikçiler çoğunlukla AVM, plaza, üniversite ve müzelerde istihdam ediliyor.

Levent Güler-GÜSOD Başkanı

Levent Güler-GÜSOD Başkanı

“KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK SAĞLANMALI”
Özel güvenliğin “erkek egemen” bir sektör olarak bilindiğini ifade eden Levent Güler şunları söyledi: “Son dönemlerde sektörde kadın istihdamına yönelik önemli mesafelerin kat edildi. Kadınlar birçok zorlu çalışmayı başarıyla gerçekleştiriyor. Biz bu çerçevede kendilerine daha fazla alan açılması ve şirketlerin de pozitif ayrımcılıkla hem vardiya hem de çalışma koşullarında kendilerine pozitif ayrımcılık sağlamasını umuyoruz.”

“KADINLAR DAHA DİKKATLİ”
Kadın güvenlik görevlilerin daha dikkatli ve detaycı olduklarının altını çizen Güler, “Kadın istihdamının desteklenmesi sektörün keskin hatlarından uzaklaşarak çalışma ortamının biraz daha yumuşamasına vesile oluyor. Böylece sistematik çalışma disiplinin yanı sıra verimli çalışma düzeni de daha kolay tesis ediliyor. Kadın özel güvenlik görevlilerinin daha dikkatli ve detaycı olması özel güvenlik sektöründe farklı bir kazanım olarak değerlendiriliyor. GÜSOD olarak; sektörde istihdam edilen kadın özel güvenlik görevlilerine pozitif ayrımcılık yapılmasını da destekliyoruz.” dedi.

“KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
Güler, özel güvenlik sektöründe çalışan kadın istihdamını arttırmayı hedeflediklerini kaydetti: “Özel güvenlik sektöründe idari ve yönetici kadrolarında kadın çalışan sayısı üye şirketlerimizde bu alanda ortalama yüzde 30’lar seviyesinde iken özel güvenlik görevlisi olarak fiilen sahada istihdam edilen kadın çalışan sayısının da ilk etapta bu seviyelere ulaştırma hedefimiz var. Özel güvenlik sektöründe kadın istihdamını ve kadın yöneticilerin artışını destekliyoruz. Özel güvenlik görevlisi olma şartları arasında kadın/erkek ayrımı bulunmuyor. Kadın çalışanların sektörde yarattıkları farkı ve ortaya koydukları katkıyı her fırsatta dile getiriyoruz ve aynı zamanda ön planda tutma çabamızı kararlılıkla da sürdürüyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir