Connect with us

Türkiye Gündemi

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ ”MODÜLER YAPILARDA”…

Hız, düşük maliyet ve doğal afetlere dayanıklılık avantajlarıyla dikkat çeken “modüler yapılar” inşaat sektörünün geleceğini şekillendiriyor. İnşaat sektörü ve tüketiciler; Tureks Uluslararası Fuarcılık’ın 16 -18 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde organize edeceği Türkiye’nin ilk ve tek Prefabrik, Modüler, Mobil Ev ve Yapı Sistemleri Fuarı’nda bir araya gelecek.

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını parçaların birleştirilmesiyle tamamlanan ve ihtiyaç halinde yeniden parçalara ayrılabilen “modüler” yapılara ilgiyi arttırdı. Salgının etkisinde geçen 2021 yılında modüler yapılara talepte yüzde 40’lık artış gerçekleşti. Sektörün pazar büyüklüğünün bu ivmeyle 2027 yılına kadar 106,22 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.

Nergis Aslan-Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü

Nergis Aslan-Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü

“SALGIN SÜRECİNDE İNŞAAT SEKTÖRÜ DE EVRİLDİ”
Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan, Covid-19’dan etkilenen inşaat sektöründeki değişime dikkat çekti: “Yıllardır dünyanın pek çok yerinde yaşam alanından iş yerine, hastanelerden fabrikalara kadar birçok kullanım alanı sunan prefabrik yani modüler yapılar, salgın sürecinde sektörün başka bir yöne evrilmesine de neden oldu. Burada insanların bakış açılarının değişmesi de kilit rol oynuyor.”

“SEKTÖR VE TÜKETİCİ AYNI PLATFORMDA”
Sektörü ve tüketicileri aynı çatı altında buluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Aslan: “Hedefimiz farklı coğrafyalardan gelecek 250 katılımcı firma ve mimarlardan müteahhitlere, kamu kurum ve kuruluşlarından uluslararası alıcılara kadar birçok meslek grubundan 20 bin ziyaretçi ile fuarcılığa yeni bir soluk kazandırırken sektörün nabzının atacağı bir buluşma organize etmek.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir