Connect with us

Türkiye Gündemi

“İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ” SOKAK HAYVANLARI İÇİN MESAİDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için çalışıyor. Belediyenin hayvanlara yardım etmek amacıyla oluşturduğu “Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi” bir yıl içinde sağlık sorunu yaşayan 12 bine yakın hayvanı tedavi etti. “Satın alma sahiplen” sloganıyla 1000’in üzerinde kedi ve köpek sahiplendirilirken, 200 ton mama dağıtıldı.

İzmir’deki “Işıkkent” ve “Seyrek” köpek bakımevleri sahipsiz hayvanlara yuva olurken; sokakta yaşayan ve tedaviye ihtiyacı olan hayvanlar “Acil Müdahale” ekiplerince bu bakımevlerine getirilip iyileştiriliyor. Sokakta yaşayan ve yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için de mama dağıtılıyor.

4 AYRI BİRİM DEVREDE
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü; sokak hayvanları için Işıkkent Geçiçi Köpek Bakımevi, Seyrek Geçici Köpek Bakımevi, Fuar Küçük Hayvan Polikliniği ve Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi olmak üzere 4 birimde faaliyet gösteriyor.

Seyrek Bakımevinde 1000 hayvana bakılıyor.

Seyrek Bakımevinde 1000 hayvana bakılıyor.

SEYREK BAKIMEVİNDE AYNI ANDA 1000 HAYVAN KALABİLİYOR
Seyrek’teki 43 dönümlük arazide aynı anda 1000 hayvanın kalabileceği yuva, içinde Rehabilitasyon Merkezi’nin yer aldığı bir kompleks ve 4 bin kapasiteli hayvan mezarlığı bulunuyor. Burada yasa gereği bakılması ve sahiplenmesi yasak ırkların bakımı ile Acil Müdahale Ekibi’nin kurtardığı hayvanların ortopedi operasyonları yapılıyor. Seyrek ve Işıkkent köpek bakımevlerinde 1300 civarında köpeğin bakımı sağlanıyor.

2020’DE 12 BİNE YAKIN HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ
“Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi” 2020 yılında 27 bin  hayvanı muayene etti; 12 bine yakınını tedavi etti. 2021 yılının ilk ayında ise 900 vakaya müdahale edildi. Hafta içi mesai saatlerinde ilçe belediyelerinin verdiği bu hizmeti, Büyükşehir belediyesi hafta sonu, resmi tatil günleri ve hafta içi mesai saatleri dışında da sürdürüyor.

Kültürpark'taki poliklinikte hayvanların ihtiyacına göre tedavi uygulanıyor.

Kültürpark’taki poliklinikte hayvanların ihtiyacına göre tedavi uygulanıyor.

İHTİYACA GÖRE TEDAVİ UYGULANIYOR
Belediye, yeni alınan acil müdahale araçlarıyla hizmet kapasitesini de artırdı. Acil Müdahale ekibi yardıma ihtiyaç duyan hayvanı öncelikle Kültürpark’taki polikliniğe götürüyor. Ardından ortopedi operasyonuna ihtiyaç duyulduğu takdirde “Seyrek Köpek Bakımevi’ne” yönlendiriliyor. Tedavisi tamamlanan kedi ve köpekler kısırlaştırılıp işaretleniyor, kuduz ve iç parazit aşıları yapıldıktan sonra alındıkları adrese bırakılıyor. Ekipler hayvanların ihtiyaçlarına göre ortopedi, tümör, fıtık, göz ampütasyon, ağız ve çene operasyonları da uyguluyor. Hafta içi saat 17.30’dan ertesi sabah 08.30’a kadar ambulansla hizmet veren ekibe ulaşmak isteyenler (0232) 293 39 80 numaralı telefonu arayabiliyor.

“SATIN ALMA SAHİPLEN” SLOGANIYLA HAYVANLAR SAHİPLENDİRİLİYOR
“Satın alma sahiplen” sloganıyla Işıkkent Köpek Bakımevi’nde tedavileri tamamlanan, kısırlaştırılan ve işaretlenen köpekler ile Kültürpark’taki Küçük Hayvan Polikliniği’nde bakımları yapılan kediler için de sahiplendirme çalışmaları sürüyor. 2019 ve 2020 yıllarında bin 60 kedi ve köpek yeni yuvalarına kavuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için mama dağıtıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için mama dağıtıyor.

“DÜZENLİ OLARAK MAMA DAĞITILIYOR”
Sokak hayvanları için 30 ilçede mama dağıtımı devam ediyor. Özellikle kış aylarında sokak hayvanları için yüksek enerji veren mamalar tercih ediliyor. Kışın nüfusları azalan turistik bölgeler; Foça, Çeşme, Karaburun, Dikili, Menderes ve Seferihisar başta olmak üzere metropol dışındaki toplam 19 ilçeye her hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler şube müdürlükleri aracılığıyla 14 tonun üzerinde mama gönderiliyor.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PROJE HAZIRLANIYOR
Belediyenin yeni projelerinden biri de; Bornova Gökdere Mahallesi’nde köpek rehabilitasyon ve sahiplendirme merkezi. 20,6 milyon liralık yatırımla yaklaşık 37 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve 1500 köpeğe yuva olacak Köpek Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi 2021 yılının Temmuz ayında tamamlanacak ve tesisin kapasitesi ilave barınaklarla 3 bine ulaşacak. Tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan hayvanların sorunlarının giderilmesini ve sahiplenmenin teşvik edilmesini hedefleyen kurumda veteriner hizmet birimleri, yasal ırk barınakları ve karantina bölümleri de bulunacak. Ayrıca yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda sokağa terkedilmiş yaşlı çiftlik hayvanları için barınma alanı hazırlanacak. Bunun yanı sıra yavru köpek ve cins köpekler için birimler kurulacak. Merkez bünyesinde ek olarak açık hava amfi gösteri alanı da kurulacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir