Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRKİYE’DE “TEMASSIZ TAKSİT” DÖNEMİ BAŞLIYOR…

Türkiye’nin öncü teknoloji şirketlerinden Sipay, kurumsal ve bireysel kullanıcılara sunduğu hizmetlere bir yenisi daha ekledi. Şirket, artık fiziki mağazalarda mobil POS üzerinden temassız olarak taksitli alışveriş alt yapısını sağlayacak. Sipay Genel Müdürü Semih Muşabak, şu an için Altınbaş mağazalarında aktif kullanılan uygulamayı yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Sipay, e-ticaret için sağladığı sanal POS altyapısını mobil üzerinden fiziki mağazalara da taşıma kararı aldı. Bu sayede akıllı telefonlar mobil POS’a çevrilerek temassız ve taksitli alışveriş yapılacak.

Semih Muşabak-Sipay Genel Müdürü

Semih Muşabak-Sipay Genel Müdürü

“SEKTÖRDE BİR İLK”
Sipay Genel Müdürü Semih Muşabak, temassız taksit uygulamasını hayata geçiren ilk şirket olduklarını ifade etti: “Altınbaş mağazalarında başlattığımız bu hizmetle, e-ticaret için sağladığımız sanal POS altyapısını mobil üzerinden fiziki mağazaya taşıdık. Kısacası telefonları mobil POS’a çevirip temassız ve üstelik taksitli alışveriş imkanı sunmaya başladık. Sektörde şu anda temassız yapılan ödemelerde taksit imkanı sunan başka bir uygulama bulunmuyor.”

“UYGULAMAYI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”
Sanal POS altyapısı kullanılan uygulamada müşterinin, akıllı telefonuna gelen OTP SMS’i (anlık ve tek kullanımlık şifre) kullanarak temassız ödeme onayını verdiğini belirten Muşabak, “Pilot olarak Altınbaş mağazalarında başlattığımız bu uygulamayı farklı sektörlerde de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir