Connect with us

Türkiye Gündemi

“GELECEĞİN SİNEMASI” İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI…

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı’nın (TÜRSAK) danışmanlığı ve iş birliğiyle; sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirebilmesi amacıyla organize ettiği Geleceğin Sineması Yarışması’na başvurular başladı. Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 19 Mart 2021. 

Geleceğin Sineması Yarışması kapsamında; benzer kısa film yarışmalarından farklı olarak seçilen filmler “üretim aşamalarının tümünde” eğitimler ve maddi imkanlarla destelenecek.

“10 PROJEYE 6 BİN TL DESTEK”
18 yıldan bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK iş birliğiyle hayata geçirilen Geleceğin Sineması Yarışması’nda bu yıl 10 projeye 6 bin TL maddi destek ve danışmanlık hizmeti verilecek. Yarışmaya; Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki devlet, özel ve vakıf üniversitelerinin sinema ve medya bölümlerindeki ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabilecek. Başvurular, geleceginsinemasi.com üzerinden gerçekleşecek.

GEÇTİĞİMİZ YILIN KAZANANLARI
Geleceğin Sineması Yarışması’nı geçtiğimiz yıl; Melih Önder’in Beni Aya Uçur!, Nadir Kocakaya’nın Cevapsız Arama, Muhammed Günaydın’ın Dur Bak Dinle Geç, Doğan Belge’nın İnşaattaki, İrem Günen’in Kalanlar, Yiğit Armutoğlu’nun Majid’den Sevgilerle, Feyzi Baran’ın Pembe Krampon, Begüm Aksoy’un Smirna’nın Çukuru, Hakan Eyilik’in Su Birikintileri ve Çamurlar ve Ferit Göktaş’ın Tablodaki Kadın adlı senaryoları kazanmıştı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir