Connect with us

Gündem

TÜRK MOBİLYACILAR DUBAİ’DE FIRSAT KOVALAYACAK…

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük mobilya sektörü etkinliklerinden Dubai Index Fuarı; 31 Mayıs – 2 Haziran 2021 tarihleri arasında Dubai World Trade Center’da gerçekleşecek. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) özel yetkili olduğu fuara katılacak yerli markalar Ticaret Bakanlığı’nca destekleyecek.

Türk mobilyacıları, 31’inci Dubai Index Fuarı’nda ürünlerini tanıtacak ve yeni iş birlikleri için görüşmeler yapacak.

Mustafa Balcı-MOSDER Başkanı

Mustafa Balcı-MOSDER Başkanı

“DUBAİ, ÖNEMLİ BİR PAZAR”
MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, Dubai pazarının önemine işaret etti: “Dubai, Orta Doğu’nun parlayan yıldızı ve ticaretin kalbinin attığı bir konumda olmasıyla bizim için oldukça önemli bir pazar. Malum Covid-19 sebebiyle dünya genelinde fuarların uzun zamandır organize edilememesi sonucu, Dubai Index Fuarı’na oldukça yoğun bir ilgi bekleniyor. Yakın coğrafyada rakibimiz ülkelerden özellikle İtalyan ve Polonya firmaları da fuardaki yerini alacak. Türk mobilyasının temsili konusunda bu ülkelerden geride kalmayacağımıza inanıyoruz.”

“TİCARET BAKANLIĞI DESTEKLEYECEK”
Balcı, Ticaret Bakanlığı’nın fuara katılacak firmaları destekleyeceğini belirtti: “Prestijli fuarlar listesinde yer alan ve bu yıl 31.’si düzenlenecek Dubai Index Fuarı için Ticaret Bakanlığı katılımcı firmalara 2.486 TL / metrekare (USD 345) destek vereceğini açıkladı. Organizasyonun özel yetkilisi olduğumuz fuara, Türkiye’den katılmak isteyen markalar 1 Mart 2021 tarihine kadar MOSDER Genel Sekreterliği’ne başvuruda bulunabilecek.”

TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRME FIRSATI
Fuarın, Orta Doğu ülkeleriyle ticaret ilişkilerini geliştirilmesi adına önemli bir fırsat niteliği taşıdığını vurgulayan Balcı, “Index Fuarı kapsamında firmalar, mobilyadan, aksesuara, aydınlatmadan tekstile kadar son teknolojiye sahip ürünlerin tedarikçileri ile doğrudan bağlantı kurma fırsatı yakalayacak. Irak, Libya, Suudi Arabistan, İsrail, Katar gibi ihracatımızın en çok olduğu Orta Doğu ülkeleriyle ticaret hacmimizi daha da geliştirecek adımlar atmak üzere, Türkiye’den yerli markalarımıza fuara katılmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir