Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRKİYE-İSPANYA ARASI RO-RO’YLA 60 SAAT

Ekol Lojistik’in hamlesiyle “Türkiye ve Orta Doğu” ile “İspanya, Portekiz ve Fas’ı kapsayan” bölgelerin birbirlerine yönelik deniz ticareti bir hayli hızlanacak. Türkiye ile İspanya arasındaki yeni intermodal hizmeti çerçevesinde İzmir Alsancak Limanı ile İspanya Tarragona Limanı’nı bağlayan Ro-Ro hattındaki teslimat 60 saatte gerçekleşecek.

 

Özellikle İspanya’daki büyük tekstil müşterilerine üst düzey avantajlar sunan bir jojistik hizmeti başlattıklarını ifade eden Ekol Türkiye Ülke Müdürü Arzu Akyol Ekiz “Yeni hattımızda teslimatta hız güvencesi vermenin yanı sıra kaliteli servisimizle de müşterilerimize farklı bir deneyim yaşatıyor olacağız.” dedi.

Arzu Akyol Ekiz-Ekol Türkiye Ülke Müdürü

İSPANYA İÇİNE 96; PORTEKİZ VE FAS’A 144 SAATTE TESLİMAT…
Fas, Portekiz ve Baltık ülkeleri bağlantılarının Türkiye- İspanya yeni hattıyla artırılmasının hizmet geliştirme planlarının bir parçası olduğunu kaydeden Ekiz, Akdeniz’deki deniz ticaretiyle ilgili bu son derece önemli gelişme hakkında şu bilgileri aktardı: “Ekol İspanya Avrupa’ya; Ekol Türkiye ise Orta Doğu’ya yapılan gönderiler için bir merkez konumunda. İzmir Alsancak- İspanya Tarragona Limanı arasında transit süremiz 60 saat. İspanya içine 96 saat, Portekiz ve Fas’a 144 saatte teslimat gerçekleştiriyoruz. Ekol’ün Trieste (İtalya) ve Sete’de (Fransa) hâlihazırda yürüttüğü intermodal operasyonları gibi İspanya’dan Avrupa’ya intermodal taşımacılığa fırsat veren bu hizmetimizde de multimodal çözüm sağlıyoruz. Önümüzdeki günlerde daha fazla ülkeye kaliteli ve kesintisiz hizmet sunmak için ağımızı genişletmeye devam edeceğiz.”

BAŞLANGIÇTA HAFTADA KARŞILIKLI BİRER SEFER
İzmir Alsancak Limanı ile İspanya Tarragona Limanı’nı birbirine bağlayan Ro-Ro hattında 60 saatte teslimatı mümkün kılan seferler başlangıçta her iki yönden haftada bir defa yapılacak.
Cumartesi akşamına dek Türkiye’nin dört bir yanından toplanan gönderiler çarşamba günü İspanya’nın, cuma günü de Portekiz’in her yerine teslim edilebilecek. Salı akşamına kadar Portekiz, çarşamba akşamına değin de İspanya genelinden bir araya getirilen yükler ise pazartesi günü Türkiye’nin her bölgesine dağıtılabilecek.

EKOL LOJİSTİK 13 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYER
1990 yılından beri taşımacılık, kontrol lojistiği, dış ticaret, gümrük ve tedarik zinciri yönetimi alanında 13 ülkede faaliyet gösteren Ekol’ün öncülük ettiği yeni hat sayesinde “Türkiye ve Orta Doğu” ile “İspanya, Portekiz ve Fas” bölgeleri deniz ticaretinde verimli bir ağa kavuşacak.

Ekol Lojistik’in Türkiye, Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Romanya, Macaristan, İspanya, Polonya, Çekya, Slovenya ve İsveç’teki kapalı dağıtım merkezlerinin toplam alanı 1.000.000 m²’nin üzerinde. 6 bin araca sahip firmanın intermodal taşımacılığa fırsat veren blok trenleri haftada 52 sefer gerçekleştiriyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir