Connect with us

Gündem

İSTANBUL 2030’DA SU KRİZİ YAŞAYACAK…

Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre küresel ısınma yüzünden 2050 yılında Türkiye dahil 50’den fazla ülkedeki 500 şehirde su kıtlığı yaşanacak. İstanbul’da 2016 yılından itibaren kişi başına su miktarı 1700 metreküpün altına geriledi. Metropoldeki su stresi 2030’da su krizine dönüşecek.

 

Global pompa sistemleri üreticilerinden Almanya-Dortmund merkezli Wilo’nun Türkiye Genel Müdürü Mehmet Ürek, NASA verileriyle Türkiye’nin yer altı suları haritasında endişe verici değişmeler meydana geldiğine dikkat çekti: “Türkiye’deki yer altı suları ortalama seviyenin ciddi derecede altına inmiş durumda. Buradan da anlaşılacağı üzere Türkiye’deki tek sorun barajlardaki yetersiz su oranı değil aynı zamanda yer altı sularımız da hızla azalıyor.”

Mehmet Ürek-Wilo Türkiye Genel Müdürü

AKILLI POMPALAR VE YÜKSEK VERİMLİ SİSTEMLER…
Birleşmiş Milletler (BM) raporundaki dataların ışığında dünya genelinde 100 milyon insanın temiz suya erişimini sağlama hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Ürek, “su teminine yönelik yeni kaynaklar ve yöntemler kullanmaya imkan tanıyan ve optimizeye uygun” akıllı pompalar ve yüksek verimli sistemler geliştirdiklerini söyledi.

İÇME SUYU MİKTARI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR
Suyu ve enerjiyi verimli kullanmak için acilen tasarruf önlemlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Ürek, “İçme suyu miktarının da her geçen gün azalması su teminine yönelik çözümleri daha da önemli hale getiriyor.” dedi.

DERİN KUYU DALGIÇ POMPALARI…
Wilo’nun birçok farklı özellikte binaya esnek çözümlerle hizmet sunduğunu belirten Ürek, şu bilgileri aktardı: “Koşullara özel bireysel konseptler ve yüksek verimli teknolojiler ile akıllı şebekelerin oluşturulması ve merkezi olmayan su şartlandırma sistemlerinin genişletilmesi alanında öncü çalışmalar yürütüyoruz. Sirkülasyon pompaları, hidrofor setleri, su tedariki ve basınç yükseltme, ham su temini, temiz su arıtımı, profesyonel sulama/tarım, endüstri/offshore alanlarında kullanılan derin kuyu dalgıç pompalarımızla tüm bu ihtiyaçlara çözüm sağlıyoruz.”

ÇEVRE VE KULLANICI DOSTU ÜRÜNLER…
Ürek, Ar-Ge çalışmalarını “çevre ve kullanıcı dostu ürünler geliştirme” hedefiyle yürüttüklerini kaydetti: “İklim değişikliği karşısında su yönetim sistemlerinin verimliliğini artırarak dünya çapında insanların daha iyi yaşam standartlarına ulaşmasına destek oluyoruz. Ürünlerimiz, sistemlerimiz ve çözümlerimiz dünyanın her yerinde insanlara akıllı, verimli ve iklim dostu bir şekilde su sağlamaya katkıda bulunuyor. Bu katkımız ve geleceğe yönelik eylem planlarımız sayesinde Wilo olarak 2020 yılında dünya çapında faaliyet gösteren 49 diğer şirketle birlikte Birleşmiş Milletler ve Bloomberg’in ‘50 Sürdürülebilirlik ve İklim Lideri’ adlı küresel sürdürülebilirlik ve iklim koruma girişimine seçildik. Yanı sıra kriz zamanlarına rağmen değişimi yönlendiren ve sürdürülebilirliği iş modellerinin bir parçası haline getirebilen şirketlere verilen Alman Sürdürülebilirlik Ödülü’nün sahibi olduk. Bu girişimlerin bir parçası olmak bize büyük mutluluk veriyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir