Connect with us

Gündem

PET ŞİŞEDEN “POLYESTER İPLİK”…

Zorlu Tekstil Grubu şirketlerinden Korteks; 10 milyon dolar yatırım yaptığı Polimer Geri Dönüşüm Tesisi ile Avrupa ve Türkiye’de bir ilke imza atarak yüzde 100 pet şişeden polyester iplik üretmeye başlayacak.

Korteks’in belirlediği “Akıllı Hayat 2030” stratejisi doğrultusunda kurulan tesiste pet şişe ve diğer üretim firesi ipliklerden; polyester ipliğin hammaddesi “RPET Cips” üretimi yapılarak bu iplikler filament polyester ipliğe dönüştürülecek.

AYLIK 600 TON ÜRETİM YAPILACAK
Toplam 17000 m² kapalı alanda aylık 600 ton üretim kapasitesine sahip tesiste sıfır fire prensibiyle faaliyet gösterilecek. Şirket, çevreci üretim tekniğiyle yerli ve yabancı müşterilerine; başta giyim, ev tekstili ve otomotiv gibi polyesterin kullanıldığı tüm alanlar için ürünler hazırlayacak.

Barış Mert-Korteks Genel Müdürü

Barış Mert-Korteks Genel Müdürü

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANLAYIŞIYLA İLERLİYORUZ”
Korteks Genel Müdürü Barış Mert, üretimin her aşamasında sürdürülebilirlik anlayışını benimsediklerini söyledi: “Dünyanın içinden geçtiği Covid-19 salgın süreci sürdürülebilir bir yaşamı hep birlikte inşa etmemizin gerekliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Biz Zorlu Grubu’nda Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi haline getirerek bu konuda uzun bir süredir önemli adımlar atmaya devam ediyoruz.”

“DÖNGÜSEL EKONOMİ TABANLI VE İNOVASYONA DAYALI”
Mert, Korteks çatısı altında sürdürülebilirliği “hammaddeden, iş süreçlerine su ve enerji yönetiminden nihai ürüne kadar” tüm aşamalarda  360 derecelik bir yaklaşımla yönettiklerini kaydetti: “Döngüsel ekonomi tabanlı inovasyona dayalı yeni nesil bir tekstil anlayışını adım adım hayata geçiriyoruz.”

“PLASTİK ATIKLARIN ÇEVREYE ZARARINI AZALTACAĞIZ”
Geri Dönüşüm Tesisi ile kaynakları verimli şekilde kullanırken öte yandan plastik atıkların çevreye olumsuz etkilerinin azaltılması için çalışacaklarını ifade eden Mert; “1 ton geri dönüştürülmüş iplik üretimi için doğada biyolojik olarak parçalanamayan, tüketici atığı olan yaklaşık 110.000 adet plastik şişenin azaltılmasına katkıda bulunacağız. Plastik şişeler ve polyester bazlı iplik firesini geri dönüştürerek ekonomiye yeniden kazandıracak bu yatırım sayesinde döngüsel ekonominin doğası gereği enerji tasarrufu sağlayarak, sera gazı emisyonumuzu da azaltmış olacağız” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir